Home Evenementen Clinic Zondag 8 oktober 2017 Brass Clinic op CGN Congres met Rob Balfoort

Zondag 8 oktober 2017 Brass Clinic op CGN Congres met Rob Balfoort

351
0

Het is alweer even geleden maar CGN organiseert weer een grootse Brassclinic. Deze clinic maakt onderdeel uit van het middagprogramma van het CGN Congres op zondag 8 oktober. Niemand minder dan Brassgoeroe binnen de showbandwereld, arrangeur, componist, docent en CGN jurylid Rob Balfoort zal dan in Eemnes de deelnemers meenemen in de opbouw van een brass ensemble. Hoe bouw je een trainingsprogramma op, hoe behoud je klank op het veld? Allemaal vragen waarop Rob zal ingaan maar ook vooral laat horen. Het is niet een clinic om te luisteren maar juist om mee te doen. De bedoeling is dat leden van muziekverenigingen hun instrument meenemen en samen met Rob gedurende een 2,5 uur durend programma een reis gaan maken door alles wat je moet weten om te kunnen presteren in een showband zowel binnen als buiten. Wat zijn de geheimen achter de klank van showbands als DVS Katwijk en Adest Musica? Maar ook voor de instructeurs is er veel te leren want voorafgaand aan deze clinic zal Rob eerst met hen aan tafel gaan en ze meenemen in zijn manier van het bouwen aan kwaliteit. Dit zal in een ronde tafelsetting plaatsvinden. Rob zit ook achter de klank van diverse succesvolle showbands en Indoor ensembles via zijn arrangementen. Daarna neemt Rob hen mee de zaal in waar dan inmiddels de deelnemers klaar staan met hun instrumenten en zal Rob samen met de deelnemende instructeurs de clinicdeelnemers een fantastische reis laten maken door hun eigen kunnen.

Het is pas 3 jaar oud maar het CGN Indoor Winds Circuit groeit geweldig. Steeds meer verenigingen beginnen interesse te tonen voor de filosofie achter dit Indoor Circuit speciaal voor blazersgroepen eventueel aangevuld met slagwerk en color guard/twirl/dansgroepen. Tegelijkertijd kan de drempel toch best hoog lijken. Op deze manier wil CGN haar deelnemende indoor wind ensembles helpen bij hun opbouw en tegelijkertijd wil CGN geïnteresseerde verenigingen laten zien hoe dit circuit in elkaar zit op een laagdrempelige manier. Op deze middag kunnen huidige deelnemers en geïnteresseerde deelnemers met elkaar kennismaken tijdens deze geweldige mogelijkheid die ook nog eens leerzaam is.

Wat gaat uw vereniging doen na het WMC? Zou Indoor Winds voor u een manier om met uw leden op een leuke en zeer leerzame manier verder te werken aan kwaliteit? Schrijf de datum van 8 oktober 2017 dan in uw agenda en kom met uw instructie en leden naar het CGN Congres en doe mee aan het Indoor Winds Event. Het bestuur van CGN zal met uw bestuur graag van gedachten wisselen over wat Indoor Winds is en wat dit voor u kan betekenen in een aparte sessie. Het CGN Indoor Winds Event is dus iets voor uw hele of deel van uw blazersgroep.

Locatie:  De Hilt sport en ontmoeting

Hasselaarlaan 1c, 3755 AV Eemnes

Rondetafelsessie voor kader van blazersgroepen/ensembles 11.15 – 12.30 uur

Blazers Workshop voor leden 13.00 – 15.30 uur

Voor het middagdeel verzoeken wij de verenigingen te laten inschrijven. De kosten voor deelname is € 2,00 per persoon. De clinic voor instructie is gratis en bieden wij graag uw vereniging aan. Stuur een email naar [email protected] onder vermelding van IWE 2017. Naast de verenigingsnaam dan graag opgave van het aantal deelnemers met daarbij het instrument en niveau. Er worden geen vereisten aan het niveau gesteld dus iedereen kan meedoen. Na inschrijving ontvangt u een factuur en na betaling is uw deelname definitief.