Vrienden van St. Sebastianus uit Gendt vieren het Kersenfeest in Gendt op 23, 24 en 25 juni. Met als thema “Vrienden van Sebastianus Live” is dit hele weekend rijkelijk gekleurd met allerlei activiteiten. De vrijdagavond zal er weer een spectaculaire onthulling van het Kersentrio zijn. Zaterdag is er een kindermiddag, pubquiz en het concert “Vrienden van Sebastianus Live”. Zondag de nieuwe uniformen presentatie van St. Sebastianus en extra concert “Vrienden van Sebastianus Live”. Dit allemaal in en rondom Providentia.

Op vrijdagavond  23  juni  om  20.00  uur  wordt  de grootste  openluchtkroeg,  van  Gendt  geopend. Deze  vindt  u  aan  de  Dorpstraat  tussen Providentia  en  Leemhof.  Hiermee  wordt  de aftrap  gegeven  van  het  Kersenfeest  2017  met het thema ‘Vrienden van Sebastianus Live’. Kom gerust eerder om jezelf onder te dompelen in de knusse sfeer van de openluchtkroeg. Op spectaculaire wijze presenteren wij u het Kersentrio en de ontvanger van  de  Zilveren  Kers.

Zaterdagmiddag worden kinderen een ster tijdens de kindermiddag. Van 13.00 uur tot 16.00 uur repeteren kinderen om vervolgens ’s avonds mee te doen in het concert “Vrienden van Sebastianus Live”. Dat is toch gaaf! Aanmelden kan via [email protected] Om 15.00 uur is er een Pubquiz in de kroeg bij Café De Klok in Gendt. Samen met je vrienden kun je deelnemen aan deze quiz. Weet je veel van Gendt? Doe deze quiz dan ook “Op zien Gendts…”.

Aanmelden kan via [email protected]

Vele vrienden van Sebastianus hebben afgelopen maanden hard gewerkt en gerepeteerd voor de “Vrienden van Sebastianus Live” concerten op zaterdag- en zondagavond van dit Kersenfeest. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Bloemsierkunst De Gent, SOM Makelaars en Bruna in Gendt.

Zondag 25 juni presenteert St. Sebastianus ook hun nieuwe uniformen. Om 10.00 uur op het voorplein bij verzorgingshuis St. Jozef laat Jong St. Sebastianus, Show- en Marchingband St. Sebastianus en het Schuttersgilde St. Sebastianus voor de eerste keer zien aan de gemeenschap.

Houdt dit weekend vrij in uw agenda en kom ook? Meer info www.sebastianus.nl

Programma Kersenfeest 2017

Vrijdag 23 juni

12.00 uur Opening Lunapark
Kleurrijke en uitdagende attracties voor jong en oud vertegenwoordigen het begin van een feestelijk en gezellig lang weekend Kersenfeest in Gendt. Maak gebruik van aantrekkelijke kortingen tijdens het “happy-hour” tussen 17.00 en 19.00 uur.

20.00 uur Ontmoet Kersentrio in openluchtkroeg
St. Sebastianus nodigt u van harte uit in de grootste openluchtkroeg van Lingewaard. Op vrijdagavond 23 juni om 20.15 uur wordt de grootste openluchtkroeg, van Gendt geopend. Deze vindt u aan de Dorpstraat tussen Providentia en Leemhof. Hiermee wordt de aftrap gegeven van het Kersenfeest 2017 met het thema ‘Vrienden van Sebastianus Live’. Kom gerust eerder om jezelf onder te dompelen in de knusse sfeer van de openluchtkroeg. Tussen alles wat je in de kroeg mag verwachten, zoals een drankje, darts, muziek en gezellige meezingers, presenteren wij u het Kersentrio en de ontvanger van de Zilveren Kers. Vriendschappen en verrassende ontmoetingen vinden vooral plaats in de kroeg. Na een spectaculaire en muzikale opening, zal op bijzondere wijze de onthulling van de nieuwe Kersenkoningin en haar Hofdames gaan plaatsvinden. De voorzitter van het STIG zal enkele woorden richten tot het gepresenteerde Kersentrio waarna zij zal overgaan tot het opspelden van de Zilveren Kers bij een persoon of instelling, die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving.
Tenslotte zal de burgemeester van onze gemeente Lingewaard nog een woordje richten tot deze gedecoreerden en het Kersenfeest 2017 voor geopend verklaren. Aansluitend is er een receptie ter gelegenheid van de Kersenkoningin en haar Hofdames en de ontvanger(s) van de Zilveren Kers. In de openluchtkroeg is iedereen van harte welkom om onder het genot van een drankje de nieuwe drager(s) van de Zilveren Kers en de nieuwe Kersenkoningin en haar Hofdames te feliciteren.

20.30 uur Opening van de feesttent
Dit jaar m.m.v. de gekste rock n roll band uit het noorden ‘Mooi Wark’. Bij hun optredens draait het vooral om improvisatie en interactie met het publiek. Hierdoor is elk optreden anders. Het belooft een spetterende avond te worden samen met DJ Deprado.

Zaterdag 24 juni

10.00 uur Beach-volleybal
Onder leiding van volleybal- en gymvereniging “De Tweestroom” zal traditiegetrouw weer een keur aan gelegenheidsteams de strijd aangaan op het aangelegde strand naast Providentia.

11.00 uur Lunapark
Waar menigeen op de vrijdagavond al even van had kunnen proeven, zal nu nog uitbundiger benut kunnen worden. Ook de kleintjes zullen in het bijzijn van hun ouders volledig aan hun trekken kunnen komen.

11.00 uur Start 25e Kersenbridgedrive.
Alle koppels, die zich tijdig hebben ingeschreven voor de jubileum editie van de Kersendrive kunnen beginnen aan spannende en intensive Bridgemiddag.

12.00 uur Braderie
De opgestelde kramen in en om de Dorpstraat zullen menig bezoekers doen smullen van de variëteiten aan uitgestalde artikelen en bezienswaardigheden. De braderie is tot 20.00 uur.

11.00 uur Getavé Tafeltennis
Ook dit jaar kun je voor “De Leemhof” weer een balletje komen slaan bij tafeltennisvereniging “Getavé”.

13.00 uur Tentoonstelling Historische kring Gente en Kuntkring Gendt Verbeeld
Twee tentoonstellingen in één gebouw. Cultureel Centrum “De Leemhof” heeft haar deuren geopend voor iedereen die nieuwsgierig is naar “vroeger” en naar de resultaten van onze regionale kunstenaars.

13.00 uur Kindermiddag: “Hoe word ik een ster in één middag”
Alle kinderen uit Gendt en omstreken kunnen beleven hoe het is om een echte ster te zijn. In en rondom Providentia is een middag georganiseerd met verschillende activiteiten, waaronder het instuderen van een muziekstuk dat de kinderen tijdens de concerten “Vrienden van Sebastianus Live” zullen laten horen.

15.00 uur Jeugdtriathlon
Dit jaar is er wederom een jeugdtriathlon op en rondom Sportpark Walburgen. De jeugd in de leeftijdscategorie van 10 tot en met 15 jaar kan deelnemen aan de triathlon waarbij zij eerst 250 meter moet zwemmen, vervolgens 9 km gaat fietsen en tenslotte 2 km gaat hardlopen.

15.00 Pubquiz
Ook dit jaar is er weer een Pubquiz met vragen geheel gericht op Gendt, Kersenfeesten en St. Sebastianus. De titel van de pubquiz is dan ook ‘Op zien Gendts’. De pubquiz wordt gehouden bij Café de Klok.

19.00 Communieviering
In de H. Martinuskerk aan de Nijmeegsestraat is een woord en communieviering die in het teken zal staan van het Kersenfeest met medewerking van zanggroep Voices. Mevrouw Corrie Driessen zal ons voorgaan in deze viering.

19.30 Voorprogramma “Vrienden van Sebastianus Live”
In afwachting van de spectaculaire opening van het concert “Vrienden van Sebastianus Live” loopt de zaal vol en wordt u langzaam in de stemming gebracht.

20.00 Concert “Vrienden van Sebastianus Live” (#VVSL17)
St. Sebastianus zal samen met zijn Gendtse vrienden voor u een onvergetelijke muzikale show vol verrassingen vertonen. Kom naar Providentia voor een gezellig avondje meezingen en dansen op bekende klanken. In verband met een beperkte hoeveelheid bezoekers zijn hiervoor toegangskaarten noodzakelijk.

20.30 uur Opening van de feesttent
Opnieuw gelegenheid om samen met het orkest “Anderkovver” in alle gezelligheid het Kersenfeest te vieren tot in de kleine uurtjes.

Zondag 25 juni

10.00 uur Presentatie nieuwe uniformen
Op het voorplein van verzorgingshuis St. Jozef / Hof van Breunissen zal tijdens een miniconcert Schutttersgilde St. Sebastianus afscheid nemen van het huidige uniform en zijn nieuwe uniformen presenteren.

10.00 uur Beach-volleybal
Opnieuw zullen de stranden naast Providentia bevolkt worden met diverse volleybalteams die op sportieve wijze de strijd met elkaar aan zullen gaan. Langs de zijlijn is alle ruimte om de teams aan te moedigen.

11.00 Opening Lunapark
Een laatste mogelijkheid om tijdens het Kersenfeest van 2017 nog even tussen de kermisattracties door te slenteren, uw kinderen nog met een rondje draaimolen te verrassen, of om zelf nog maar eens een keer van die intrigerende attractie gebruik te maken.

12.00 uur Braderie
Een Dorpstraat vol met kramen met allerhande artikelen en bezienswaardigheden trekt de aandacht, maar ook de bijzondere attracties op de braderie zijn zeker de moeite waard om met een bezoek te vereren. Zo zullen de Gendtse Trekker en Motor Hobbyisten veel aan historisch en technisch materiaal te bieden hebben en is er ook weer een “Gendts-straatje” ingericht. De braderie is tot 20.00 uur.

11.00 uur Getavé Tafeltennis
Net als op zaterdag kun je ook op zondag nog een balletje slaan bij tafeltennisvereniging “Getavé”.

12.00 uur Tentoonstelling Historische kring Gente en Kuntkring Gendt Verbeeld
Voor degenen die op zaterdag niet in de gelegenheid waren of er nog niet aan toe waren gekomen zullen de deuren van het cultureel centrum “De Leemhof” opnieuw worden geopend voor de opgestelde tentoonstellingen. Prachtig foto- en filmmatriaal van de Historische Kring Gente en de kunstzinnige werken van de Kunstkring maken een bezoek zeker waard.

13.00 uur Start triathlon
Mede door de jaarlijkse triathlon is ook de zondag weer een bijzonder sportieve dag. Een reden om ook hier eens te gaan kijken kan zijn, dat u nieuwsgierig bent wie er mee doen, of hoe uw favoriet het eraf zal brengen en natuurlijk, wie zich uiteindelijk winnaar mag gaan noemen.

17.00 uur Voorprogramma “Vrienden van Sebastianus Live”
Opnieuw zal Providentia vol lopen voor het muzikale hoogtepunt van dit Kersenfeestweekend “Vrienden van Sebastianus Live”.

17.30 Concert “Vrienden van Sebastianus Live”
Voor de tweede maal zal St. Sebastianus samen met zijn Gendtse vrienden u een onvergetelijke muzikale show vol verrassingen vertonen. Kom naar Providentia en zing en dans gezellig mee. In verband met een beperkte hoeveelheid bezoekers zijn hiervoor toegangskaarten noodzakelijk.

20.30 uur Opening van de feesttent
Alweer voor de laatste maal in deze Kersenfeestdagen gaan de deuren van de feesttent open. Nog één keer kunt u samen met “Fragment” het Kersenfeestweekend gezellig afsluiten.