Nog drie dagen en dan is het Stadhuisplein in Vlissingen het decor voor de bevrijdingstaptoe. De weergoden lijken alle bezoekers en deelnemers een droge avond te bezorgen. Het muzikale spektakel wordt georganiseerd ter gelegenheid van de viering van 75 jaar vrijheid en ter herinnering van de Slag om de Schelde.

Een van de absolute hoogtepunten van de avond is K&G uit Leiden. De meervoudig WMC-kampioen verzorgt zelfs twee keer een showoptreden. De overige optredens worden verzorgd door Reunieorkest Van Heutsz, Juliana Middelburg, Inter Scaldis Pipes and Drums en de organiserende Deltaband. De avond begint om 19.30 uur met een openingsconcert van de Blue Jeans Big Band.

Verzeker je vandaag nog van een kuipstoeltje op de hoofdtribune. Staanplaatsen aan de zijkanten zijn beperkt beschikbaar in verband met de aanwezige bloembakken op het Stadhuisplein. Kaarten kosten € 15 per stuk en bestellen kan via management@deltaband.nl!

Deltaband
De Deltaband uit Vlissingen telt 45 leden en is dé Show- & Marchingband van Zeeland. Naast straatoptredens in binnen- en buitenland presenteert de Deltaband zich tijdens taptoe's met twee mogelijke shows: [1] Galashow 'Under The Sea' en [2] Entertainmentshow 'Sur Ses Francaises'. Bezetting: Trompet, Trombone, Bariton, Tenorsax, Altsax, Fluit, Piccolo, Sousafoon, Slagwerk. De Tamboers van Deltaband Vlissingen onderscheiden zich door het hanteren van de Basler trommeltechniek. In 1967 werd De Deltaband opgericht door Marinus Vuijk. Hij is bekend als toenmalig instructeur van de Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers en als choreograaf en exercitieleider bij o.a. Kunst- & Genoegen Leiden.