Zondag 20 oktober 2019 (derde zondag van oktober) organiseert Vlamo (de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie) haar jaarlijkse wedstrijden voor showkorpsen. Evenementenhal “De Schelp” te Wevelgem (BE) zet haar deuren wijd open en heeft alle faciliteiten om er het publiek en de deelnemers naar hun zin te maken. VLAMO wil hiermee de nodige ruimte geven aan de showkorpsen, zodat zij zich kunnen meten met het oog op kwaliteitsverbetering.

Deelnemers laten hun showproductie toetsen door een internationale jury, om met hun bevindingen en suggesties verder te werken aan kwaliteitsverbetering op muzikaal, visueel én effect vlak. Het wedstrijdreglement is gebaseerd op het One World System. De essentie van het One World System is dat het systeem is gebaseerd op het waarderen van het totale product. Enerzijds waarderen we de createurs en instructeurs en anderzijds waarderen we de leden op de uitvoering. Bij het One World Systeem kijken we naar de overeenkomsten tussen de verschillende stijlen en niet naar de verschillen. Er wordt gekeken naar hoe het product is qua inhoud en uitvoering binnen de door het korps gekozen stijl en mogelijkheden.

Je kan ook deelnemen buiten competitie (in Exhibition).
Hierbij ontvangt het korps tips en suggesties en scores, maar deze worden niet kenbaar gemaakt.

Deelnemen kan in volgende klassen:

  • Cadet Class / korpsen waarvan de leden de leeftijd van 16 jaar niet hebben bereikt op 31 december van het jaar van deelname.
  • Star Division / basisklasse.
  • Championship Division / topklasse.

Nuttige linken:

Vragen en bijkomende informatie: [email protected] , tel +32 (0) 9 / 265 80 08

Geert Vanmaeckelberghe
Actief lid bij Showkorps WIK Oostende (van 1974 tem 2011) als muzikant, choreograaf, tamboer-majoor, bestuurslid / voorzitter stuurgroep drupershopi (drumbands, percussie ensembles, showkorpsen en pipe bands) VLAMO (Vlaamse Amateurmuziekorganisatie) , redactielid KLANKBORD magazine / docent en jurylid exercitie - tamboer-majoor / choreograaf / auteur handleiding "Klank, Kleur én Beweging" / Lid van de WMC adviesraad voor percussie - mars & showwedstrijden.