Home Showkorpsen VIOS Mijdrecht verder vooruit

VIOS Mijdrecht verder vooruit

259
0

Nieuw seizoen nieuwe kansen. Dat liet muziekvereniging VIOS zondag maar weer eens zien en horen tijdens de Seizoenpresentatie 2017. Hier presenteerden DORST, de Show- & Marchingband, het Opleidingsorkest en TwirlPower de muziek en de shows waarmee het seizoen 2017 wordt ‘aangevallen’.

Opening
Om half twee ging De Phoenix open en werd het binnenstromende publiek getrakteerd op een vrolijk optreden van dweilorkest DORST. Om twee uur begon het programma met een optreden van de Show- & Marchingband. Met een korte mars-exercitie kwam de band het veld op waarna het openingsnummer ‘Robin Hood’ werd gespeeld. Dit werd gevolgd door een welkomstwoord van tambour-maître John Mayenburg, waarin hij ondermeer vertelde dat VIOS in december met nog een themaorkest gaat optreden. Naast de Zwartepietenbende van Sinterklaas gaat VIOS de feestelijke decembermaand met de Winterwonder Band het land in. Na het welkom verliet de showband de zaal met een stevige uitvoering van het nummer ‘Rondo’ door het slagwerk. Vervolgens nam opperspreekstalmeester Roy Spraakman (it’s all in the name) de regie. Met zijn kundig commentaar leidde hij de aanwezigen door het programma. Met een pompon optreden van het ensemble D, de jong(st)e generatie van TwirlPower, begon het programma dan echt.

Kraamkamer
Na een snelle ‘decorwissel’ was het de beurt aan de VIOS ‘kraamkamer’, het opleidingsorkest onder leiding van Maddy Kuijlenburg. Ze speelden na de ‘Inspeeletude’, de ‘Banana Boot Song’ en ‘SMS’. Het eerste blok opleidingsorkest werd afgesloten met ‘The First March’, een lekker stukje slagwerk door het jeugdslagwerk.

Twirl duo
Sanne van der Kroef en Melissa Blom maken al een paar jaar het twirl-wedstrijdcircuit onveilig. Het laatste jaar met hun ‘Spinnenshow’. De show is de laatste maanden flink doorontwikkeld en heeft diverse moeilijke twirl-technieken in zich. De show is rijp voor het Nederlandse Kampioenschap. Alleen nog even plaatsen dames!

Lekker d(r)euntje
Na het duo was het de beurt aan de slagwerk- en malletgroep. Zij marcheerden op met het swingende ‘Samba’, om vervolgens in marsopstelling ‘Ain’t nobody’ te spelen. Stilstaan is natuurlijk niets voor een showband en dus formeerde de groep op ‘Ballistic mallets’ een lopend rondje en nodigde zo de blazers van de showband uit het feestje te komen meevieren. De blazers voegden zich in de carrousel waarna gezamenlijk het publiek met ‘Wake me up’ echt wakker geschud werd. Wat een feest zeg!

KidzTwirlPower
Nieuw bij VIOS is het onderdeel KidzTwirl. Dit onderdeel staat nog letterlijk in de kinderschoenen. De kleine, maar o zo stoere Femke Hoffmans voerde vol overgave solo haar show op in die o zo grote zaal. Deze dappere achtjarige dame stal met haar stralende verschijning de harten van de aanwezigen. Wat een applaus kreeg ze, zeg. De handen gingen vervolgens ook op elkaar voor het ensemble A van TwirlPower met, terug van weggeweest, een speciaal ingestudeerde straatshow. Leuk om de meiden zo vol overgave aan het werk te zien.

Past & Present
Vorig jaar werd de nieuwe taptoeshow ‘Past & Present’ voor het eerst opgevoerd. De show is het afgelopen jaar op een aantal punten gewijzigd en werd deze middag, onder de vertrouwde leiding van tambour-maître John Mayenburg, voor het eerst opgevoerd. In het eerste deel herkenden we ‘We will rock you’ van Queen, dat werd gevolgd door ‘Waiting for Godot’. Vervolgens kwamen we via ‘Conga’ van The Miami Sound Machine en Elton Johns ‘Circle of life’ uit de film/musical ‘The Lion King’ bij ‘Radioactive’ van Imagine Dragons. Tot slot ging de showband bijna 40 jaar terug in de tijd met het ‘Laat me’ van Ramses Shaffy om vervolgens weer met ‘We will rock you’ crescendo en een verrassende eindpose te eindigen. Een prima uitvoering zo vlak voor de pauze.

Verloting
Tijdens de pauze dweilde DORST de vloer tijdens de traditionele verloting. De vele prijzen waren belangeloos door de Rondeveense middenstand ter beschikking gesteld. De loten van slechts 50 cent hadden gretig aftrek. De winnende loten konden na afloop worden ingeleverd. Menigeen ging er met een of vaak met wel meer prijzen van door. DORST eindigde de dweilpauze buiten voor de ingang in een heerlijk voorjaarszonnetje.

TwirlPower
De Twirlafdeling van VIOS bestaat momenteel uit verschillende wedstrijdensembles, KidzTwirl, en duo en soliste. Na de pauze beet het ensemble D in zijn nieuwe outfit het spits af. Altijd spannend en helemaal als het een ‘thuiswedstrijd’ is. Het werd ondanks de zenuwen een prima uitvoering van hun Lion Kingshow. Die gaan dit seizoen hoge ogen ‘grommen’, durven we te voorspellen. Ook soliste Sanne straalde in haar nieuwe kleding. Duidelijk is te zien dat ze al langer bezig is. De show bevat de nodige moeilijke elementen. Op 4 maart is Sanne met deze show gepromoveerd en plaatste ze zich zelfs al voor het Nederlands Kampioenschap later dit jaar. Ook het ensemble A trad met nieuwe kleding aan om zijn nieuwe show met het thema ‘duisternis’ voor het voetlicht te brengen. De show is nog in ontwikkeling, maar is duidelijk weer een tandje moeilijker dan de vorige show. De paar schoonheidsfoutjes werden ruim gecompenseerd door het plezier dat de meiden in de show uitstraalden.

Opleidingsorkest
Ook na de pauze een blok met het opleidingsorkest. Na de standaard ‘Inspeeltude’ werden ‘When the saints’, ‘Old McDonald’ en ‘Hard rock blues’ ten gehore gebracht. Het is en blijft een genot om kinderen van deze leeftijd zo samen muziek te zien maken. En er werd, compleet met bouwhelm, nog meer gemaakt door het opleidingsorkest en TwirlPower D met het nummer ‘Bob de Bouwer’. Zit daar een heuse jeugdband aan te komen?

Show- & Marchinband
Dat VIOS de tijd van de strak marcherende fanfare met marsmuziek al lang voorbij is, liet de band tussen de verschillende optredens van de twirlsters en het opleidingsorkest zien en horen. De showband heeft weer een aantal pophits aan zijn repertoire toegevoegd en daar verrassende straatmoves op ontwikkeld. We hoorden en zagen ondermeer ‘Some nights’, ‘Uptown funk’, ‘Killing me softly’, uit de taptoeshow de volledige uitvoering van ‘Circle of life’ en ‘Radioactive’, ‘Hey brother’ en de slagwerknummers ‘Rapid time’ en ‘Bakergroove’. Als dat niet vooruitstrevend en modern is?!

Finale
De tijd vliegt als je plezier hebt. Ook deze middag bleek dat maar weer eens, want voor men er erg in had waren de twee uur show- en muziekpresentatie voorbij en was het alweer tijd voor de finale. Hierin presenteerden alle verenigingsonderdelen zich nog eens gezamenlijk op de vloer, waarbij de leden van DORST zich tussen die van de showband opstelden voor nog een laatste kippenvelmomentje met de uitvoering van het nummer ‘Always on my mind’. Een waardige afsluiter van een gevarieerd en hoogstaand programma. Natuurlijk werd een ieder bedankt voor zijn bijdrage en aanwezigheid en werden nog diverse mensen in de bloemen gezet. Om beurten verlieten de verschillende onderdelen de vloer, waarna DORST een laatste dweil door de zaal haalde.

VIOS dankt het talrijk opgekomen publiek, de tomeloze inzet van verenigingsleden en de vele vrijwilligers, het kader, de sponsoren, De Phoenix en gemeente De Ronde Venen. Voor informatie over de verschillende onderdelen van VIOS kijk je op: vios-mijdrecht.nl, twirlpower.nl en/of dweilorkest-dorst.nl.