Home Evenementen Taptoe ViJoS Bussum sluit succesvol jubileumseizoen af met kijk-, luister- en eetfestijn

ViJoS Bussum sluit succesvol jubileumseizoen af met kijk-, luister- en eetfestijn

514
0

De Bussumse muziekvereniging ViJoS maakt zich op voor de grootse afsluiting van het jubileumseizoen. De spectaculaire taptoe ter ere van het 60-jarige jubileum van ViJoS vindt plaats op zaterdag 2 juni bij voetbalclub SDO in Bussum. ViJoS verrast menig liefhebber met een geheel vernieuwde taptoe.

Show- & Marchingband ViJoS en Jong ViJoS vieren hun jubileum al sinds november 2017 op gepaste wijze met onder andere de lancering van de nieuwe naam (voorheen Drum- & Showband ViJoS), een jubileumfeest in november, een geslaagd jubileumconcert in Spant afgelopen maart en de oprichting van ViJoS Plus. In de tussentijd zijn de voorbereidingen voor de spetterende afsluiting in juni al vele maanden in volle gang.

Jubileumtaptoe: kijk-, luister- en eetfestijn
ViJoS geeft een unieke draai aan een taptoe zoals men gewend is. Deze jubileumtaptoe is namelijk in de vorm van een eet-, kijk- en luisterfestijn. Onder het genot van een hapje en een drankje kan men genieten van de optredens van verschillende showkorpsen. Deze bijzondere insteek zorgt voor een ontspannen en gezellige sfeer. De jubileumtaptoe is gratis toegankelijk maar ViJoS heeft desalniettemin flink geïnvesteerd in een mooi evenement met topkorpsen uit heel Nederland. Onder anderen Advendo Sneek,Juliana Amersfoort en jeugdkorpsen betreden het taptoeterrein bij SDO tijdens deze jubileumfestiviteit.

Optimaal genieten
Het SDO-terrein is ideaal voor dit kijk-, luister- en eetfestijn van ViJoS. De optredens kunnen bekeken worden vanaf de tribune, de gezellige statribune en lekker aan een biertafel langs het veld. Advendo en Jong Advendo uit Sneek, Show- & Marchingband Juliana en Jong Juliana uit Amersfoort, Show- & Marchingband VIOS uit Mijdrecht en natuurlijk Show- & Marchingband ViJoS en Jong ViJoS treden op vanaf 17.00 uur. Bij de foodcorner kunnen de bezoekers genieten van onder andere een broodje gyros van Zorba de Griek, oliebollen van Bakkerij van Breemen en een broodje hamburger van Scharrelslagerij Welling.

Jubileumtaptoe ViJoS: topkorpsen, lekker eten, gezelligheid en vooral feest!

Zaterdag 2 juni 17.00 uur
Voetbalclub SDO

www.vijos.nl
www.facebook.com/showmarchingbandvijos

 

60 jaar ViJoS
Op 3 november 1957 werd Stichting ViJoS Drumband opgericht door twee muzikale broeders van de Vitus- en Jozefschool. ViJoS begon als Drumband voor jongens en bestond na een paar jaar uit zo’n 100 leden in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Later waren ook meisjes welkom. Vanaf 1974 konden de kinderen ook na hun twaalfde jaar nog blijven, want toen werd de Showband opgericht.

De vereniging
Show- & Marchingband ViJoS is een bekend muzikaal gezicht bij diverse evenementen in en rond Bussum. Jong ViJoS is de jeugdband van Show- & Marchingband ViJoS en bestaat uit leden tot en met 14 jaar. Na een gedegen muzikale opleiding stromen de Jong ViJoS-leden door naar ViJoS. Naast regelmatig terugkerende optredens in de buurt, zoals avondvierdaagsen en op Koningsdag, zijn beide bands ook in het concours- en taptoecircuit zeker geen onbekende. Er zijn al vele prijzen gewonnen in binnen- en buitenland. Daarnaast beleven beide bands veel plezier aan het geven van concerten in verschillende genres, denk hierbij aan musical- en filmmuziek, popmuziek en licht klassieke muziek. De vereniging Show- & Marchingband ViJoS is een bekend muzikaal gezicht bij diverse evenementen in en rond Bussum. Jong ViJoS is de jeugdband van Show- & Marchingband ViJoS en bestaat uit leden tot en met 14 jaar. Na een gedegen muzikale opleiding stromen de Jong ViJoS-leden door naar ViJoS. Naast regelmatig terugkerende optredens in de buurt, zoals avondvierdaagsen en op Koningsdag, zijn beide bands ook in het concours- en taptoecircuit zeker geen onbekende. Er zijn al vele prijzen gewonnen in binnen- en buitenland. Daarnaast beleven beide bands veel plezier aan het geven van concerten in verschillende genres, denk hierbij aan musical- en filmmuziek, popmuziek en licht klassieke muziek.