In oktober van dit jaar bestaat Showband Urk 35 jaar. Voor de viering van dit jubileum zal eenmalig een veteranenkops worden geformeerd van oudleden van Showband Urk.

Het veteranenkorps zal in mei van dit jaar van start gaan en na de Toeteraved in oktober weer worden opgeheven. In de agenda staan al een Jubileumtaptoe met straatparade (te Urk) op 22 september en deelname aan de Toeteraved (concertavond te Urk) op 13 oktober op het programma.

Oudleden van Showband Urk zijn opgeroepen om zich aan te melden indien zij actief spelend lid zijn geweest van het Jachthoornkorps en de “Bandshow” of de “Sunny Day” nog zonder mankeren kunnen spelen. Het aantal beschikbare instrumenten was beperkt en daarom zijn die zich het eerste gemeld hebben verzekerd van een instrument.

De repetities worden gehouden onder leiding van Mart Bolle.

Showband Urk
Showband Urk is een actieve vereniging met een Jachthoornkorps, Jeugdkorps en Kidskorps. Het Jachthoornkorps van Showband Urk is al jaren een enthousiaste ambassadeur van de jachthoornmuziek in Nederland. Een muzieksoort die langzamerhand steeds zeldzamer wordt. Zo spelen in Noord-Nederland nog slechts twee korpsen met een jachthoornbezetting in Es/des, waaronder ons korps. Showband Urk houdt de jachthoornmuziek echter springlevend! De warme en volle klanken van de jachthoorns leveren een bijzondere sound op, een sound die door het publiek erg gewaardeerd wordt.