Voor het eerst in haar 90-jarig bestaand organiseerde Chr. Muziekvereniging Kunst en Genoegen (K&G) op zondag 5 mei een verenigingsdag. Het schoolplein van de Gevers-Deutz Terweeschool in buurgemeente Oegstgeest was voor deze gelegenheid omgedoopt tot K&G-plein. Eén van de goede voornemens van de vereniging is dat men met alle orkesten in Leiden en directe omgeving meer zichtbaar wil zijn. De jaarlijkse 5 mei vrijmarkt en braderie in Oegstgeest was daarvoor dit jaar een prima aanleiding. Dit evenement behoort tot één van de grootsten in de regio, en duizenden bezoekers trotseerden de harde wind en de lokale buitjes.

Op het schoolplein van de Gevers-Deutz Terweeschool konden de bezoekers kennis maken met K&G. Muzikale kwaliteiten konden worden beproefd op de diverse instrumenten en voor de jeugd was er een muzikale zeskamp inclusief een workshop ‘exercitie’. Gedurende de hele dag waren er optredens van Jong K&G. Veel belangstelling was er voor podiumorkest K&G 3 dat ‘s middags een aantal muzikale intermezzo’s verzorgde. K&G kan terugkijken op een geslaagd evenement. Aan het einde van de braderie mochten de organisatoren de complimenten van de burgemeester en de Oranjevereniging Oegstgeest in ontvangst nemen.

Ook de komende weken laat K&G weer van zich horen. Op 11 mei presenteert Jong K&G zich in de Leidse Merenwijk, en op 18 mei in de wijk Stevenshof. Zaterdag 25 mei is de Show- en Marchingband aan de beurt in de wijk Morskwartier. Ter afsluiting van alle activiteiten organiseert K&G op zaterdag 1 juni een open dag van 10.00 tot 14.00 uur in het eigen clubgebouw aan de J.C. de Rijpstraat 29 in Leiden.