Zaterdag 11 maart waren de 26 leden van United-Northern Winterguard weer in Friesland te vinden. In de Friese hoofdstad Leeuwarden om precies te zijn. Hier stond de laatste contest van het seizoen 2017 op het programma. Een contest waar iedereen een zo goed mogelijke uitgangspositie voor de CGN Championships probeerde te verwerven.

Tijdens het middagprogramma kon iedereen weer volop genieten van de jeugd. De deelnemers in de Kids Class, de Cadet Class en de Juniors Class kwamen als eerste in actie. Het middagprogramma werd afgesloten door de Winds Class en de Marching Class.

De deelnemers in de A Class, waarin United-Northern Winterguard uitkomt, kwamen ’s avonds in actie. Na de goede prestaties tijdens WGI Almere kwamen zij met een zelfverzekerde houding tevoorschijn. Net als twee weken geleden liet United weer een sterke uitvoering van “How Photography Connects Us” zien. Netjes in de uitvoering, sterk vlaggenwerk en een goede performance.

Tijdens de retreat kreeg United-Northern Winterguard 75.32 punten van jury. Dit was in Leeuwarden goed voor een zesde plaats.
Na de retreat volgde nog de loting voor de CGN Championships. United is in de A-Class als vijfde aan de beurt tijdens de Prelims. Om 11.37 uur verschijnen de leden op de vloer. Op naar Eindhoven!

Zaterdag 25 maart reist United-Northern Winterguard per bus naar Eindhoven voor de CGN Championships, oftewel de Finals! Het hoogtepunt van elk CGN seizoen. Hier worden uiteindelijk de prijzen verdeeld. Weten de leden de huidige positie vast te houden, of is er misschien nog meer mogelijk? We gaan het op deze dag allemaal zien. Maar voor dat het zover is moet er nog getraind worden. Wij wensen de leden heel veel succes met de laatste voorbereidingen voor de Finals.

Volg United-Northern Winterguard op weg naar en in Eindhoven zelf via Facebook, Instagram of Snapchat (unitednw) en blijf op de hoogte. Op naar Eindhoven!