Home Showkorpsen Uitvoering Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” groot succes!

Uitvoering Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” groot succes!

210
0

Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse uitvoering van Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk”. Deze uitvoering werd gehouden in Sportcentrum Eekeburen. De uitvoering was een groot succes. Het in groten getale aanwezige publiek, waaronder burgemeester Ard van der Tuuk, genoot van prachtige optredens van de winterguardgroepen, de jeugdmuzikanten van WooDi Percussion Ensemble en het A-Korps.

Enthousiast ontvangen
Het A-Korps liet o.a. voor het eerst de muziek horen van de nieuwe show getiteld ‘The Door’. Dit werd enthousiast ontvangen door het publiek. Het komende seizoen is deze nieuwe show te zien in binnen-en buitenland tijdens diverse optredens. Ook de overige optredens vielen erg goed in de smaak. Alle leden mochten dan ook na afloop een groot in ontvangst nemen.

Jubileum
Tijdens de uitvoering werd Jan Willem Teeninga door voorzitter Gerard Venema gehuldigd vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap bij de vereniging. Jan Willem is na jaren muzikant te zijn geweest, nog steeds een betrokken verenigingslid.

Poiesz Jeugd Sponsor Actie
Op maandag 12 februari start de Poiesz Jeugd Sponsor Actie. Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” vraagt iedereen: spaar Jeugd Sponsor Munten voor onze club! De koker van Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” is te vinden bij de Poiesz supermarkt in Zuidhorn.

Foto: J.H. van der Molen Fotografie.

Showkorps 'D.I.N.D.U.A.-OLDEKERK'
Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” is een malletband uit het Groningse Oldekerk (NL), dat is opgericht in het najaar van 1959. De bezetting bestaat uit slagwerkinstrumenten, zoals snaredrum, bassdrum, tenor, cymbals, xylofoon, marimba en bells. In de show wordt er ook gebruik gemaakt van het frontensemble (o.a. concertmarimba, vibrafoon en timpani). De muziek wordt ondersteund door de colorguard, die een belangrijk onderdeel zijn van het visuele gedeelte (met behulp van o.a. vlaggen en rifles). Rood, geel en zwart zijn de kleuren van het uniform waaraan het showkorps te herkennen is. In dit uniform treedt men regelmatig op. In eigen omgeving, maar ook op andere plaatsen in binnen- en buitenland. Het showkorps is een graag geziene gast op taptoes, intochten van Sinterklaas en Koningsdag, wandelvierdaagsen, bloemencorso’s en andere optochten. Naast deze optredens neemt Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” regelmatig deel aan nationale- en internationale concoursen, waaronder het Wereld Muziek Concours (WMC). Het showkorps heeft hieraan deelgenomen in 2001, 2005, 2009, 2013 en 2017. Tijdens de laatste editie in 2017 eindigde Showkorps "D.I.N.D.U.A.-Oldekerk" als 8ste in de Show-First Division. De tweede beste malletband van het WMC.  De bestaande groep is een hele gezellige groep, met een gevarieerde leeftijd. De muzikanten en de color guards beleven samen veel plezier aan deze prachtige hobby en hopen dit nog jaren te kunnen doen met u als publiek. Meer informatie op: www.showkorpsdindua.nl.