Het TKA heeft wederom een mooi seizoen/ jaar achter de rug met een aantal bijzondere optredens en projecten. Naast de carnavals optochten in Zwaag, Monheim en Mönchengladbach stond de winter vooral in het teken van deelname aan de Indoor Winds Competitie. Met een (voor het TKA) totaal ander idee en aanpak werden hier de eerste lijnen van de nieuwe show neergezet. Naast een nieuwe ervaring voor de leden bracht dit ook goede feedback voor de verdere ontwikkeling van de nieuwe show.

De nieuwe show (“Een dag”) heeft als uitgangspunt om veel reactie vanuit het publiek uit te lokken, met behoud van de eigen klank en stijl. “Een dag” werd aan het grote publiek gepresenteerd tijdens taptoe Hoorn. De reacties waren zeer verrast en positief, ook van diverse oud leden, die vaak het meest kritisch zijn.

In het voor seizoen moesten diverse leden hun hoogte vrees overwinnen tijdens een optreden vanaf de nok van de Grote Kerk in de eigen stad Alkmaar. Vanwege het 500 jarig bestaan van de kerk was hier de “Klim naar de Hemel” gebouwd. Waarbij bezoekers konden zien wat normaal gesproken alleen de klokkentoren kan zien. Vanaf 40 meter hoogte gaf het TKA een optreden wat in grote delen van Alkmaar te horen was. Een heel bijzondere ervaring om heel ver weg mensen van hun fiets te zien stappen om te kijken waar toch die muziek vandaan kwam.

Traditie getrouw stond het naseizoen in het teken van de bloemencorso’s. Dit jaar het mooie corso van Eelde en die van Winkel. Tijdens de Alkmaars Ontzet feesten wordt zoals elk jaar het optreden seizoen afgesloten met diverse optochten. Met als finale het optreden voor de thuis kroeg voor alle fans.

Om oud leden, vrienden en iedereen die het leuk vind om een keer mee te spelen een kans te geven, organiseert het TKA tijdens de eerste repetitie na het Alkmaars Ontzet, een open repetitie. Dus kom langs op vrijdag 12 Oktober, repetitie begint om 20:00 en instrumenten staan klaar.

Adres: Toeterboet Olympiaweg 17A Alkmaar Meer informatie over de open repetitie? bandleider@trompetterkorpsalkmaar.nl