Onlangs vond Taptoe Groessen plaats en omdat er in de gehele Liemers streek geen Taptoe meer plaats vindt, gaat Showband KDO proberen om deze leegte om de 2 jaar op te vullen met Taptoe Groessen. Zaterdag 16 juni was het dan zover voor de eerste keer. Zoals het Showband KDO betaamd wordt er voor een Taptoe niets aan het toeval overgelaten. Uitgangspunt is dan ook dat de gastverenigingen zich “prettig” moeten voelen in Groessen. Het grasveld achter het clubhuis van Showband KDO werd omgetoverd in een fraaie Taptoe ambiance, met tribune, zitbanken, decor, horecaplein en alles wat er verder komt kijken. De vele vrijwilligers hebben hard gewerkt om er met zijn allen iets moois van te maken. Keurig op tijd arriveerden de deelnemers De Arnhemband, Excelsior Renkum, en de beide Juliana korpsen in Groessen bij de ontvangst ruimtes. Middels een korte streetparade van circa 500 meter arriveerden de deelnemers om beurten bij gastvereniging Showband KDO.

Ondanks lichte bewolking, maar zeker niet koud was het intussen al een drukte van belang met de vele toeschouwers die de weg naar Showband KDO wisten te vinden. Stipt op tijd en met een volle bak publiek, opende Showband KDO om 20.00 uur de Taptoe met de Queens Fanfare. Deze opening werd wel met een erg stevig applaus begroet. Hier kon je gelijk merken dat het publiek er “zin in” had en zeer enthousiast was. Tijdens de performance van alle korpsen, greep het publiek elke mogelijkheid aan om de muzikanten, waar maar mogelijk te ondersteunen met applaus. Een goed lezer kan wel raden dat dit niet zijn uitwerking miste, met als gevolg dat de korpsen boven zichzelf uitstaken tijdens het uitvoeren van hun show. Dit alles leverde natuurlijk een win win situatie op. Enthousiast publiek, enthousiaste korpsen, wat wil je nog meer als organisatie zijnde. Inhoudelijk zal ik niet ingaan op muziek en show, want iedereen was super goed op zijn eigen manier van muziek maken en show lopen. Dit is waar we het voor doen, en zou je elke dag wel een Taptoe show willen lopen !! Na een lekkere korte finale was met 3 minuten voor op het draaiboek tijdschema Taptoe Groessen ten einde.

Na afloop van de Taptoe was het nog erg druk op ’t horecaplein, en werden vele verhalen met elkaar gedeeld. De bak muziek van Juliana, de tranen bij de show van Excelsior, de maître van de Arnhemband met haar eerste optreden, de leuke show van de Juliana jeugd, en de samenwerking in de Goet Vaud show tussen Showband KDO en publiek. In Groessen wordt er alweer uitgekeken naar de volgende editie die we hopelijk weer gaan begroeten met het toverwoord “ENTHOUSIASME” Zo leuk kan een Taptoe dus ook zijn.

Hans Verhoeks