Een unieke ervaring. Voor het eerst in de geschiedenis vind de bekende Albers Taptoe Bemmel niet op het bekende veld voor het kasteel maar binnen in een sporthal plaats. Er waren een flink aantal mensen op deze taptoe met een mooie line up af zijn gekomen. De geplaatste tribunes zaten vol en er hadden mensen zelfs nog sta plaatsen gevuld. Het publiek wordt op een leuke en gezellige manier opgewarmd met het voorprogramma verzorgd door dweilorkest de Rotdweilers.

De avond begint met Amantuis. Op stille trom betreden de dames en heren uit ’s-Hertogenbosch het mooi opgestelde veld voor de opening. Na een goed uitgevoerde versie van Innuendo is taptoe Bemmel 2019 van start gegaan. Amantius verlaat het veld en het publiek wordt welkom geheten door ladyspeaker Tanny Horst.

De aftrap deze avond wordt verzorgt door het thuiskorps ESKA Bemmel. Een groeiende vereniging brengt vanavond hun show “voor jong en oud”. Het korps heeft gekozen voor 2 base-trommen binnen de muzikanten. Dit is lastig te verstaan voor de leden waardoor het soms niet helemaal synchroon loopt. Met bekende muziek vermaken ze het publiek. De show is wat eenvoudig en de leden zoeken soms naar hun plek, maar leuk om naar te kijken en alle hoeken van het veld worden gebruikt. Onder leiding van tambour-maître Petra Wagener verlaat ESKA Bemmel het veld. Bedankt voor jullie optreden!

Het publiek zit op het puntje van hun bankjes. Met de klanken van Crawley achter de schermen komen de jongens uit Katwijk het veld op marcheren. Wat een prachtige sound door deze jonge groene jagers. Ze brengen vanavond hun bekende show “teamwork”. Een show die altijd garant staat voor succes en plezier. De jongens weten wat ze moeten doen en geven alles. Soms net een beetje teveel waardoor evenwicht een lastige opgaven is. Dynamisch wordt er goed muziek gemaakt en de jongens mogen erg trots zijn op hun neergezette resultaat. Het beloofd veel voor de toekomst.

Vervolgens is het tijd voor een optreden uit een andere hoek. Vios Mijdrecht betreed het veld met hun bekende paars/zwarte uniformen. Onder leiding van tambour-maître John Maijenburg brengen ze hun show “Can take my eyes”. Een leuke show die soms wat rommelig oogt. De muzikanten vliegen over het gehele veld. De slagwerkers worden enthousiast naarmate de show vordert en dit is de horen in de dynamiek. Complimenten voor de 2 trompettisten die zich goed staande houden binnen deze groep. Vios bedankt voor jullie optreden en tot de volgende keer.

Inmiddels begint het publiek wat heen en weer te schuiven. De tribunes zijn niet het meest comfortabel. Maar zodra de klanken van Amantius achter de schermen vandaan komen zit iedereen weer rechtop. Martijn van Schadewijk brengt de muzikanten het veld op. Op een statige wijze met een prachtige sound. De show “The Legends Continue” wordt meer eigen voor de leden. Er wordt van begint tot het eind met energie gelopen en gespeeld. Het is een drukke show waar veel gebeurd. Dit is vooral binnen waar het publiek dicht op de muzikanten zit goed te merken. Hierdoor blijf je met aandacht naar de muzikanten kijken. Complimenten voor deze uitvoering van jullie show.

Exempel uit Empel betreed het veld voor hun inmiddels bekende show “Can You Feel it”. De leden kennen de show door en door en hij klopt van begin tot het eind. De muziek blijft pakkend en wordt goed, dynamisch en vol passie uitgevoerd. Het publiek herkent de bekende muziek en dit geeft altijd een positieve sfeer op de tribunes. De grootkoper sectie is goed op elkaar ingespeeld en brengt een fantastische solo. Onder leiding van Hans van der Bussum verlaten de dames en heren het veld. Bedankt voor jullie optreden!

Als laatste is het tijd voor de grote mannen uit Katwijk. Waar we begin deze avond van de jeugd hebben mogen genieten is het nu tijd voor de senioren van DVS Katwijk. Patrick Bussaard zet de muzikanten op het veld en de show “Western Trail” kan beginnen. De inmiddels bekende show op de taptoevelden zorgt altijd voor een lach op de gezichten van het publiek. Van line-dance naar zang en door naar een mondharmonica. Alles komt voorbij is deze leuke en afwisselende show. De afmetingen van het veld maakt het DVS soms wat lastig, maar deze heren weten het goed op te lossen. Een waardige afsluiter van deze mooie avond.

Het is tijd voor de finale. Op muziek van jong DVS betreden alle korpsen het veld. Het is inmiddels aardig opgewarmd in de zaal en de zweetdruppels nemen toe bij de muzikanten. Uniek en een bijzondere keuze wordt het taptoesignaal uitgevoerd door 2 leden van ESKA Bemmel. Helaas zijn te muzikanten niet op elkaar afgestemd en is het soms onzuiver, wel een leuke afwisseling van het standaard signaal.

Alle muzikanten verlaten op eigen muziek het veld en zit deze leuke en mooie avond erop. ESKA Bemmel bedankt voor de organisatie en tot volgend jaar.

Miriam de Vries Korpsmuziek.