Op zaterdag 1 september aanstaande organiseert de Muziek- en Showband Juliana de 21ste editie van ‘Taptoe Amersfoort’, een prachtig evenement met mars- en showmuziek van hoog niveau.

Maar liefst 5 orkesten laten haar muzikale kunsten zien en horen op het prachtige plein De Hof in Amersfoort.

Een bekend gezicht met een nieuwe naam is het eigen jeugdkorps, want waar zij al sinds 1936 bekend waren als ‘Bernhard’ heet het jeugdorkest vandaag de dag ‘Jong Juliana’! Alleen de naam is nieuw, het enthousiasme, de eigen sound en uitstraling is gelukkig nog steeds zoals deze de laatste jaren is geweest!

Samen met ‘grote zus’ Juliana brengt Jong Juliana onder meer de show ‘Together at the Movies’, waar beide orkesten 1 show brengen vol filmmuziek, mede mogelijk gemaakt door de Club van 100 van Juliana.

Natuurlijk brengt ook Show- & Marchingband Juliana haar eigen show voor haar thuispubliek.

‘Run the World’ is een topproduct waar Juliana als Muzikale Ambassadeur van de Stad Amersfoort in binnen- en buitenland het publiek mee op de banken krijgt.

Uit Vught komt het Vrijwillig Fanfarekorps der Genie. In 1888 was de oprichting van de Geniemuziek in Utrecht waar het Regiment destijds was gelegerd. De kapel bestond uit Genie onderofficieren die in hun vrije tijd een instrument bespeelden. Nu geen onderofficieren meer, maar allemaal vrijwilligers, vooral oud dienstplichtige muzikanten, die de Geniemuziek in ere houden.

De militaire inbreng komt van 1 van de 4 orkesten van de Koninklijke Landmacht, de Fanfare van het Korps Nationale Reserve, dat wekelijks op de Amersfoortse Bernhardkazerne repeteert. Zij zorgt voor een statige en muzikale show vol mooie herkenbare muziek.

Amigo Leiden is geen onbekende voor Juliana. De tamboers van Amigo stonden in maart nog met Juliana op het podium in de Ziggo Dome samen met de band ‘The Script’ en nu komen ze met het gehele orkest Amersfoort vermaken met een wervelende show vol muziek van de Britse band Coldplay.

Taptoe Amersfoort is een gratis toegankelijke feestactiviteit voor jong en oud op de Hof – het mooiste plein van de stad Amersfoort.

Via http://www.juliana-amersfoort.nl/evenementen/taptoe-amersfoort-6 is een zitplaats te reserveren voor slechts € 6,-.

Juliana biedt de Taptoe aan om bewoners en bezoekers van de stad te laten zien dat in Amersfoort ook deze culturele tak van sport op hoog niveau wordt beoefend.

zaterdag 1 september 2018, 20.00 uur, Hof, Amersfoort

deelnemers:

Show- & Marchingband Amigo, Leiden

Vrijwillig Fanfarekorps der Genie, Vught

Fanfare Korps Nationale Reserve, Amersfoort

Show- & Marchingband Juliana, Amersfoort

Show- & Marchingband Jong Juliana, Amersfoort

toegang gratis (staanplaats), zitplaats (klapstoel) € 6,00 –

bestel via http://www.juliana-amersfoort.nl/evenementen/taptoe-amersfoort-6

Chr. Muziek- en Showband Juliana Amersfoort
De Chr. Muziek- en Showband Juliana is een vereniging met drie orkesten, twee showbands en een concertorkest. "Vlaggenschip" Show & Marchingband Juliana is een veelgevraagde showband en bekend van vele (internationale) taptoes. Momenteel brengt Juliana de show "Can't hold Us". Alle muziek in de show, van de opmars “I want to break free” tot en met de afmars “This is my Life”, staat in het teken van persoonlijke vrijheid. De show begint met het feit dat mensen zich vaak onder druk voelen staan van anderen om zich anders voor te doen dan ze zijn. Maar als het je lukt om onder die druk uit te vechten is het geweldig om te voelen hoe het is om te zijn wat je zelf wilt. Juliana wil laten zien en horen dat het niet uitmaakt wie of wat je bent. Dit alles wordt muzikaal uitgebeeld met nummers als ‘Under pressure’, ‘Born this way’, ‘Think’, ‘With or without You’, ‘Hurt’, ‘ I’m coming out’ en ‘Go your own Way’. De rode draad in de show is het nummer ‘Can’t Hold Us’ van Macklemore & Ryan Lewis. Juliana heeft niet 1 maar zelfs 2 dirigenten. Dennis Hazenoot en Gerben Kralt leiden afwisselend de muziekrepetities en zorgen samen voor een hoog muzikaal niveau. Marcel Kortes is slagwerkinstructeur. Choreograaf Kees Jan van Loveren schrijft de shows en verzorgt, samen met het showinstructieteam, alles wat met show en exercitie te maken heeft.