De show –en marchingband én het Schuttersgilde van St. Sebastianus mogen ook dit jaar weer de muzikale omlijsting verzorgen tijdens het jaarlijkse paasvuur in Gendt.

Nadat er een vereniging door omstandigheden moest afhaken heeft de organisatie succesvol een beroep op de muzikanten gedaan. Op eerste Paasdag, 21 april, zal er eerst een muzikale hulde gegeven worden aan de ‘vlam van Gendt’ die door RDM Music, de organiserende vereniging, op het Julianaplein bekend gemaakt zal worden. Dit gebeurt rond de klok van 19.00 uur. Daarna vertrekt het gezelschap naar het terrein aan de Waaldijk waar later op de avond ‘de vlam’ ontstoken zal worden.

St. Sebastianus vindt het, als echte Gendtse vereniging, van groot belang dat tradities binnen het dorp in ere gehouden worden. Daarom verleent het graag medewerking aan festiviteiten zoals het paasvuur, palmpasen ( verzorgd door het jeugdkorps ) en Koningsdag. Bovendien is het ook een mooi moment om de resultaten van de repetities, trainingsweekenden en exercitielessen de afgelopen wintermaanden te tonen aan het publiek in Gendt, in Lingewaard maar ook in Nederland en diverse Europese landen!