Na een periode van 7 jaar heeft het Schuttersgilde St. Sebastianus in goed overleg met Rob Gerritsen besloten om aan de samenwerking een einde te maken. Een mooie periode die de vereniging veel gebracht heeft.

Rob kwam in september 2012 bij de vereniging, in eerste instantie als invaller nadat het kops zonder dirigent kwam te zitten. Er stond op korte termijn een belangrijk showconcours te Schiedam op het programma. Op deze wijze hielp hij St. Sebastianus op uitstekende manier uit de brand.

In januari 2013 werd hij definitief aangesteld als opvolgeer van Roeland Cleijne en zorgde voor een frisse wind bij de muzikanten van de show en-marchingband. Met zijn passie en enthousiasme groeide de kwaliteit met zienderogen, een gegeven dat op naam van de dirigent geschreven dient te worden. Verder was Gerritsen ook verantwoordelijk voor diverse muziekarrangementen die in Nederland en ver daarbuiten de afgelopen 7 jaar gespeeld zijn.

Naast de verantwoordelijkheid voor de muziek is hij ook bij een aantal grote muziekevenementen en optredens betrokken geweest sinds 2013, zoals;

· Europees Schutterstreffen in Peine Duitsland 2015
· Deelname showconcours voor show en-marchingbands Enschede 2016, 1e prijs
· Deelname marsconcours voor show- en marchingbands Schiedam 2017, 1e prijs
· Concert VriendenVanSebastianusLive 2017 tijdens kersenfeest Gendt
· Optreden Lord Majorshow London 2019
· Gendts Bevrijdingsfestival januari 2020

Ook heeft Rob een belangrijke muzikale bijdrage gehad in de shows die het korps ontwikkeld heeft en in vele steden en dorpen gespeeld zijn. De eerste jaren show “The four Elements” en de huidige show “Partymix” zijn hier voorbeelden van.

Het laatste optreden onder leiding van Gerritsen zou op 28 april een feit zijn. Echter, door de huidige problematiek rondom het Coronavirus gaat dit niet door. Er wordt door de vereniging op een later tijdstip alsnog een mooi afscheid gepland.