In het halfduister loopt de tribune langzaam maar zeker vol. Op een groot scherm wordt afgeteld: Over minder dan een minuut zal de Contactavond van het Kamper Trompetterkorps gaan beginnen. Maar wat staat er in het midden van de zaal? Dat kan toch geen DJ zijn? De lampen beginnen te flitsen en groovy beats knallen uit de versterkers. Een rijtje Music Kids, de hartendiefjes van onze vereniging, rennen het veld op en geven aan dat het publiek moet meeklappen. Want inderdaad staat daar DJ Amato Milagro achter zijn draaitafels, en daar kun je toch moeilijk bij stilzitten! Het is duidelijk dat het KTK het dit jaar weer heel anders heeft aangepakt met de Contactavond in Sporthal de Reeve.

De contactavond wordt jaarlijks georganiseerd door het KTK en is vooral bedoeld als bedankje voor al die mensen die de vereniging een warm hart toedragen. Ouders, opa’s, oma’s, vriendjes,  vrijwilligers en donateurs kunnen gewoon thuis in Kampen genieten van al het spektakel wat onze vereniging te bieden heeft. De gebruikelijke hoogstaande exercities en muzikale uitvoeringen worden vooral de laatste jaren afgewisseld met audiovisuele voorstellingen en theater. Voor de KTK Music Kids (in de leeftijd van zes tot en met elf jaar) is het ook een erg bijzonder moment. Want zij mogen -vaak voor het eerst- voor een volle zaal hun show laten zien, en dat is best spannend!

SPECTACULAIRE OPENING 

De KTK Music Kids mochten deze avond openen samen met DJ Amato Milagro, bekend van feesten in de Music Club Kampen maar ook van andere optredens door heel Nederland. Alle slagwerkers van de vereniging komen plots het veld op rennen. Onder de klanken van de DJ bouwt zich een geweldig slagwerkspektakel op. De drummers doen trucjes met hun stokken terwijl ze een aanstekelijke groove spelen, en lopen dreigend op het publiek af. Deze heeft geen tijd om bij te komen, want vervolgens stroomt het veld vol met alle muzikanten van het KTK en het Jong KTK, allen in wit gekleed. Met zijn allen doen ze een dans in een lichtshow, ook dit jaar weer perfect verzorgd door K&M Licht en Geluid.

De leden van alle korpsen verzorgen een spectaculaire opening in samenwerking met DJ Amato Milagro.

ONZE JONGSTE TALENTEN BIJTEN DE SPITS AF 

Na deze spectaculaire opening mogen alle onderdelen van het Kamper Trompetter Korps hun beste kunnen laten zien. Een mix van klassieke mars en show en theatrale elementen vertaalt zich in een boeiend avondvullend programma. Zo doen de Music Kids een traditionele marsblok met bekende nummers als “Uptown Funk” en “Cheap Thrills”. Onder leiding van instructrice Fransisca Everse-Rook geven de allerjongste telgen een leuk concert op de klanken van het bekende “Hey Pachucho”. Een erg geslaagde uitvoering!

De KTK Music Kidz wisten met hun geweldige optredens deze avond alle aanwezigen in de zaal te laten genieten.

PLEZIER STRAALT ER VANAF BIJ HET JONG KTK

Het Jong KTK deed op deze Contactavond ook weer een aanzienlijke bijdrage. Na een geweldig optreden in Ahoy Rotterdam vorige week speelden zij hun meermaals met een kampioenschap bekroonde show ‘City of Stars’ nog een van de allerlaatste keren. Ook liepen zij een marsblok met nummers als ‘Pompei’, ‘Baby get Higher’ en ‘Macho Nacho’. En het zou Jong KTK niet zijn als zij dit niet op hun eigenzinnige manier zouden doen: compleet met bijpassende showfiguren en strakke exercitie, in plaats van alleen de gebruikelijke marsformatie. Als kers op de taart mocht het publiek ook nog eenmaal genieten van ‘Promise’, de slagwerkshow waarmee het Jong KTK deelnam aan de CGN Indoor Kampioenschappen. Hiermee behaalden zij een tweede plaats. Een ontzettend knappe prestatie voor een eerste deelname in een volwassen competitie!

 

Met hun show ‘City of Stars’ wisten de leden van het Jong KTK het publiek op de banken te krijgen.

Het Jong KTK zal dit succesvolle jaar gaan afsluiten op zaterdag 11 november tijdens Taptoe Groningen in de MartiniPlaza.

KTK WEET PUBLIEK TE IMPONEREN

Het Kamper Trompetter Korps voerde op dezelfde manier een marsblok uit. Nummers zoals het swingende “Another Star” van Stevie Wonder wisselen marsnummers zoals ‘Legend of the one-eyed sailor’ en ‘Fantasy’ af. Ook hier blijft het door de afwisselende showfiguren tot het einde boeien. Over de show ‘Carpe Diem’ is al genoeg geschreven: een gedurfde, eigenzinnige en theatrale show met een zwaar thema over leven en dood. Op deze contactavond werd deze show voor de een na laatste keer uitgevoerd, waardoor het voor veel leden een emotionele ervaring was. En dat was te merken aan het applaus waarmee KTK werd beloond. Emotioneel was ook het afscheid van hoofdinstructeur Gerben Post, die na twee jaar toewijding zal stoppen. We zijn hem ontzettend dankbaar voor zijn gedrevenheid, zijn vooruitstrevendheid en passie bij het uitvoeren van zijn taken als hoofdinstructeur.

Volgend seizoen staan er nieuwe uitdagingen voor de leden van het KTK op het programma. Meer info hierover volgt later..

Ten slotte kregen tijdens het slot van de avond, terwijl alle deelnemers van onze prachtige vereniging weer de zaal vullen, de jubilarissen hun speldje. Reemond Last en Cor van der Waal kregen het gouden speldje voor 25 jaar toewijding aan de club. Jeremy Schiettekatte, Peter Barneveld, Arjan Paters en Sander Dalsem mogen terugkijken op 12,5 jaar lidmaatschap. Het Jong KTK en KTK speelden als afsluiting nog samen het nummer ‘Ride to Victory’, waarna een weer een geslaagde Contactavond ten einde kwam.

 

SEIZOEN VOL NIEUWE UITDAGINGEN VOOR DE DEUR

Het seizoen is alweer bijna voorbij. Dat betekent dat er achter de schermen alweer druk aan de slag wordt gegaan met ideëen voor het aankomende seizoen. Hierin zullen zowel het Kamper Trompetter Korps als Jong KTK een compleet nieuwe show aan u presenteren. Zeker is dat we als vereniging op dezelfde lijn verder zullen gaan. De laatste vier jaren hadden wij gedurfde shows die dicht bij onze eigen stijl bleven. Er staat een druk winterprogramma te wachten met veel vernieuwingen / uitdagingen binnen onze vereniging. Hou voor meer informatie hierover onze website en Social Media kanalen in de gaten!

Kamper Trompetter Korps
Het Kamper Trompetter Korps is een bijzonder populaire, bruisende showband. Als ambassadeurs van de stad Kampen reizen ze heel Europa door. De unieke uniformering en eigentijdse muziekstijl maken elk optreden tot een belevenis. Kenmerkend voor de eigen stijl is de goed in het gehoor liggende muziek die met een enorme drive en energie wordt gebracht. Het Kamper Trompetter Korps hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar optredens. Om kwaliteit in de toekomst te continueren en verder uit te bouwen kunnen kinderen vanaf 6 jaar gratis muziekonderwijs bij het Kamper Trompetter Korps volgen. Inmiddels zijn ongeveer 100 kinderen van 16 jaar en jonger in opleiding! De shows die het Kamper Trompetter Korps laat zien worden in eigen beheer ontwikkeld en het merendeel van de muziek is speciaal voor deze showband gearrangeerd. Het Kamper Trompetter Korps heeft de laatste jaren meerdere Europese, Open en Nederlandse titels bijgeschreven en bevestigd hiermee opnieuw haar status. Betrokkenheid, verantwoordelijkheid en motivatie, zijn gedeelde waarden binnen onze vereniging. Het gevolg is dat we het beste uit onszelf willen halen om het meeste plezier te beleven en de maximale voldoening ervaren Elk optreden is voor ons dan ook een nieuwe uitdaging die we met veel plezier aangaan. Het Kamper Trompetter Korps, een gepassioneerde showband die een blijvende indruk achterlaat. Wij zijn het Kamper Trompetter Korps!