Zaterdag 6 oktober j.l. deed de Smallband van Show- & Marchingband ViJoS mee aan de wedstrijdklasse van de Sneeker Dweildag. Midden in het centrum van Sneek mochten de enthousiaste leden drie setjes van 13 minuten spelen om zo hopelijk de jury overtuigen van hun enthousiasme en kunnen. Met het winnen van de derde prijs (en een cheque t.w.v. €300,-) bleek het wel dat ViJoS in de smaak viel! Hun show – waarbij ze bekende nummers als I Love Rock ‘n Roll en Rolling in the Deep speelden – sloeg aan bij de jury, maar ook zeker bij het publiek. Ook de dans binnen de act en het authentieke korpsggevoel dat ViJoS met zich mee droeg werd als erg origineel ervaren. Genoeg reden dus om in de top 3 te belanden. De juryleden spraken vol lof in hun rapporten.

Smallband ViJoS deed dit jaar voor de derde keer mee aan het evenement, maar dit maal voor het éérst in de wedstrijdklasse. De deelname was dus een stukje spannender dan voorgaande jaren. De leden van de band waren dan ook erg verrast en super blij met de derde plaats. “Dit was boven verwachting”. Naast dat er een mooie prijs mee naar huis is genomen, is het voor de Smallband van ViJoS sowieso altijd een hoogtepuntje om weer naar Sneek af te mogen reizen. Met of zonder prijs, het evenement is één groot feest.

Sneeker Dweildag 2018
In de binnenstad van Sneek werd dit jaar voor de 7de keer de Sneeker Dweildag georganiseerd. Aan dit evenement komen dweilkapellen uit heel Nederland strijden om de hoogste eer en mooie prijzen in twee klassen: de wedstrijd- en de leutklasse. Elk deelnemend kapel speelt drie sets op drie verschillende locaties in de stad, waarna ze in de finale kans maken op een hoofdprijs van €500,-.

De gemeente Gooise Meren was overigens goed vertegenwoordigd in het Friese Sneek. Naast Smallband ViJoS (Bussum) waren ook J.O.N.G. (Naarden), de Wallenkraaiers (Naarden) én de Fluutjes (Bussum) aanwezig.

Smallband ViJoS
De Smallband van ViJoS is ontstaan uit een groep enthousiaste leden van Show- & Marchingband ViJoS. Deze leden zijn altijd wel te porren voor een optreden en verzorgen dan ook vaak de informelere optredens die aangevraagd worden bij de verenging. Geen feestje is te klein voor de Smallband. Je komt ze dan ook overal tegen: van een koopzondag in het winkelcentrum en een serenade tot Oktoberfesten in Duitsland en dweildagen in Bemmel of Sneek.

Een ding is zeker: Smallband ViJoS staat voor leuke en afwisselende muziek voor elke gelegenheid. Alle gezellige soorten muziek komen aan bod; oud en nieuw, Top 40-hits en klassiekers, Sinterklaas en kerstmuziek.. onze Smallband is altijd bereid om een lekker deuntje weg te geven. Meer informatie: www.vijos.nl/smallband