Home Showkorpsen Showband KDO presenteert ‘Music for a new generation’

Showband KDO presenteert ‘Music for a new generation’

305
0

Op zondag 9 april organiseert Showband KDO en middag met shows, demonstraties en workshops. Muziekverenigingen hebben een truttig en oubollig imago. Dat gaat echter niet op voor Showband KDO in Groessen. KDO is veruit de meest moderne en swingende muziekvereniging uit de Liemers. KDO is ook niet zomaar een muziekvereniging maar een showband. Het is ook geen ‘grijze’ vereniging. Integendeel: zo’n tweederde van de leden is jonger dan 25 jaar. En toch heeft ook KDO te kampen met het vooroordeel dat spelen in een muziekvereniging saai is.

Om dit vooroordeel weg te nemen organiseert KDO op zondagmiddag 9 april in de OG-tent te Duiven een open showmiddag waar in een twee uur durend programma alle onderdelen van de showband de revue passeren. KDO zal (delen van) haar taptoeshows demonstreren en verder laten horen dat zij de meest moderne muziek speelt. KDO speelt geen ‘platgespeelde’ marsen maar actuele popsongs. Een repertoire dat bovendien voortdurend wordt ververst. Spelen bij KDO verveelt daardoor nooit. Natuurlijk laat ook jeugdband JONG KDO van zich laten horen en daarmee tonen dat (heel) jonge kinderen samen al op een heel mooi niveau muziek kunnen maken. De middag is er ook vooral op gericht om nieuwe leden te werven voor de jeugdband.

Tussen de programma-onderdelen door is er gelegenheid in kleine workshops kennis te maken met verschillende instrumenten en de vereniging Showband KDO. Zo is deze middag, naast onderhoudend, ook informatief en natuurlijk hoopt KDO dat hierdoor nog meer mensen zich aangetrokken voelen om bij KDO muziek te komen maken. Dat geldt vooral ook voor jonge kinderen!

‘Music for a new generation’ is een wervelende middag waarbij alle facetten van de Showband aan bod komen: OG-tent Duiven 9 april van 14.00-16.00 uur.