Eén op één muziekles krijgen, met zijn allen tóch tegelijkertijd een muziekstuk spelen of up-to-date blijven over wat er speelt binnen jouw vereniging. Dat kan allemaal niet in tijden van Corona, maar bij ViJoS wel!

Muziekvereniging Show- & Marchingband ViJoS uit Bussum wordt inventief in deze tijden van de “1,5 meter-samenleving”. Uiteraard kunnen ook zij niet bij elkaar komen voor repetities of een optreden, maar hebben daarom op allerlei verschillende manieren uitgezocht hoe ze tóch het saamhorige gevoel van deze levendige vereniging kunnen behouden.

VLOG
Door middel van een enthousiaste vlog hebben twee leden geprobeerd om het gezellige ViJoS-gevoel vast te blijven delen. En dat is gelukt, velen kijkers van de vereniging en daarbuiten vonden het leuk om te zien hoe het ViJoS-gevoel nog steeds gedeeld werd. Naast dat er tips werden gegeven hoe je toch thuis kan blijven oefenen, werden er ook nieuwtjes gedeeld en gebeld met een aantal leden van de vereniging hoe zij thuis de ‘quarantaine’ doorkomen.

Zie hier de vlog:

ONLINE MUZIEKLES
Wat moet je nou als je geen muziekles meer krijgt, maar wel wil blijven oefenen? Gelukkig zijn er veel thuistips en oefeningen beschikbaar, maar bij (Jong) ViJoS is het ook gewoon mogelijk om op afstand met je instructeur muziek te maken! Er zijn al meerdere pilots geweest en het blijkt één groot succes. Ook dat kan gewoon bij ViJoS.

SAMEN MUZIEK MAKEN
In je eentje thuis spelen is nooit zo leuk als met elkaar en dat blijkt zeker bij de leden van ViJoS het geval te zijn. Het liefst spelen zij met elkaar én bij elkaar. Dus ook daar is iets op bedacht! De leden van ViJoS hebben allemaal thuis hun partij van het nummer _Havana _ingespeeld, dat is gemonteerd en samengevoegd tot een geheel nummer. Zo zijn ze toch even bij elkaar!

Zie hier ‘Havana’:

HELAAS GEEN OPTREDENS, MAAR WEL..
ViJoS zou de komende tijd deelnemen aan allerlei activiteiten en evenementen in en rondom het Gooi. Koningsdag in Bussum, de avondvierdaagse van Gooise Meren, Nieuwegein, Lelystad en Kortenhoef, het inhalen van de lopers van het bevrijdingsvuur in Naarden-Vesting en onder andere het muzikaal omlijsten van de dodenherdenking bij het monument op de Frederik van Edenweg. Helaas kunnen al deze belangrijke en mooie momenten niet doorgaan.

Voor de kleine troost die het biedt, is het dus mogelijk om ViJoS te volgen op hun Facebook- of Instagramkanaal, waar al deze corona-initiatieven gedeeld worden en vaak terugblikken zijn van memorabele ViJoS-momenten. Zo zijn we toch een beetje bij je. Ondanks dat je thuis zit, kan je nog steeds gezellig met elkaar zijn én genieten van de muziek. Dat is waar ViJoS graag bij helpt.

Wees gezond en let goed op elkaar!
Show- & Marchingband ViJoS uit Bussum