Afgelopen zaterdag genoten méér dan 1000 bezoekers van topkorpsen, lekker eten en toffe shows bij Taptoe Bussum. De jubileumtaptoe – ter ere van het 60-jarige bestaan van de muziekvereniging – was méér dan een succes!

De organisatie van de taptoe (een speciaal opgerichte jubileumcommissie vanuit enthousiaste ViJoS-leden) had dit niet durven dromen. Er werd gericht op ongeveer 750 tot 800 bezoekers, maar het werden uiteindelijk meer dan 1000 enthousiastelingen. Een groot succes en erg geliefd bij het publiek!

Nieuwe twist aan taptoe: ook voor onbekenden zeer interessant!
Show- & Marchingband ViJoS gaf een geheel nieuwe twist aan het concept van een taptoe. Normaliter zitten bezoekers op een tribune, bekijken zij de diverse show en that’s it. Maar bij ViJoS staat gezelligheid hoog in het vaandel en dat was dan ook zeker te merken bij het eigen evenement!

Onder het genot van heerlijk eten en lekkere drankjes en een klein zonnetje, konden bezoekers op de (sta- en zit)tribunes en rondom het veld de diverse shows bekijken. Aan de taptoe zat een eetconcept gekoppeld met vele lekkere hapjes van lokale ondernemers als Bakkerij van Breemen, Scharrelslagerij Michel Welling en Zorba de Griek.

Door deze nieuwe inslag werd veel meer sfeer gecreëerd rondom het evenement en werd de korpsmuziekscène voor de nog onbekende onder ons een totaal nieuwe, maar hele leuke wereld. En met succes dus, want door de gezellige sfeer en de fijne muziek werd deze taptoe één groot feest.

Topshows
Naast de fijne sfeer waren ook de zeven deelnemende korpsen in topconditie. Na elke show werd het publiek keer op keer super enthousiast. Jong Advendo & Advendo uit Sneek, Jong Juliana & Juliana uit Amersfoort, VIOS Mijdrecht en eigen korpsen Jong ViJoS en ViJoS zorgden telkens voor een oorverdovend applaus. Ook ons eigen Naardense dweilorkest De Wallenkraaiers waren aanwezig om in de pauzes het publiek te vermaken.

Ook Burgemeester Han ter Heegde – wie de taptoe opende door het openingsnummer van ViJoS in te tellen – was razend enthousiast en zag dit evenement zeker nog eens terugkeren.

Einde van het jubileumjaar
ViJoS heeft met deze taptoe hun 60-jarige jubileumjaar succesvol afgerond. Het gehele jaar hebben zij gevierd met de bekendmaking van de nieuwe naam, het organiseren van een fantastisch feest en het plaatsvinden van het feestelijke jubileumconcert. Hieruit is onder andere een nieuwe band gevormd.

Op 3 november 1957 werd Stichting ViJoS Drumband opgericht door twee muzikale broeders van de Vitus- en Jozefschool. ViJoS begon als Drumband voor jongens en bestond na een paar jaar uit zo’n 100 leden in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Later waren ook meisjes welkom. Vanaf 1974 konden de kinderen ook na hun twaalfde jaar nog blijven, want toen werd de Showband opgericht.

Bedankt!
Deze taptoe had nooit plaatsgevonden dankzij de vele sponsoren en de hulp van voetbalclub SDO en Johan van der Geest. Mede dankzij hen is dit feest top geworden!