Afgelopen weekend heeft Show- & Marchingband ViJoS en Jong ViJoS deelgenomen aan de Open Europese Kampioenschappen in Rastede, Duitsland. Samen met deelnemers uit landen als Zweden, Polen, Duitsland en onder andere Nederland hebben beide groepen een zilveren medaille behaald.

Derde plaats voor Jong  ViJoS
Met kinderen vanaf 7 tot en met 15 jaar – heeft zichzelf volledig overtroffen en een podiumplaats bemachtigd met hun Marsparade. Met 80,08 punten behaalden zij een zilveren medaille en een derde plaats! De jeugd en hun leiding was overrompeld door dit succes en dan ook super enthousiast. Het harde werken werd meer dan beloond. Jong werd zelfs door mede muzikanten met een ere haag ontvangen na hun optreden!

Finale behaald
ViJoS – waar leden vanaf 15 jaar aan deelnemen – heeft zaterdag voor de eerste keer hun show vertoond waarmee zij zich konden kwalificeren voor de finale om Europees Kampioen te kunnen worden. Dit is meer dan gelukt. ViJoS kwalificeerde zich met een vijfde plaats. Uiteraard ging ViJoS voor de winst, maar een plek in de finale kwam toch wat onverwachts en was daarom des te specialer. Met 83,33 punten hebben zij betere
resultaten behaald dan op het afgelopen WMC in juli waardoor de gehele band dan ook euforisch was.

Finale
Op de finaledag op zondag heeft ViJoS alles gegeven. Deze energie was meer dan voelbaar en het publiek ging dan ook uit hun dak bij de show Generations. ViJoS is ook hiervoor rijk beloond met een zilveren medaille en 83,85 punten. Zij zijn geëindigd op de zesde plaats in het klassement.

Show- & Marchingband ViJoS is meer dan trots op de behaalde resultaten van beide bands.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Open Europees Kampioenschap
Aan de Rasteder Musiktage deden 2700 muzikanten mee. Het evenement werd voor de 63ste keer georganiseerd. De deelname aan deze wedstrijd is voor ViJoS de afsluiting van het grote jubileumjaar. Na het succesvolle concert in Spant, de diverse activiteiten en de grote jubileumtaptoe op 2 juni j.l. gaan de leden van ViJoS over twee weken lekker op vakantie. In september start het nieuwe seizoen weer en kunnen ook nieuwe leden
zich weer aanmelden. Dit is mogelijk voor de Kidsclub, Jong ViJoS, ViJoS en ViJoS plus.

Meer informatie op: www.vijos.nl