Home Showkorpsen Show & Marchingband Juliana Amersfoort presenteert “Rocketman”

Show & Marchingband Juliana Amersfoort presenteert “Rocketman”

Waar de wereld stil stond is  Juliana door gegaan. De afgelopen maanden is er namelijk hard gewerkt aan het ontwikkelen van een nieuwe show. Vanaf seizoen 2022 kunt u genieten van  “Rocketman”

Het bedenken en uitwerken van het thema en de muzikale inhoud is gedaan door muzikanten van Juliana in samenwerking met de muzikale leiding. De choreografie zal, net al de vorige succesvolle shows, gemaakt worden door showinstructeur Kees Jan van Loveren. De hele show, van idee tot uitvoering op het veld, is dus een eigen Juliana product en dat is iets om nu al trots op te zijn.

Dirigent en arrangeur Dennis Hazenoot vertelt hierover: “In “Rocketman” neemt Juliana het publiek mee op een reis door het heelal. Gedurende de show volgen we een astronaut bij de lancering, zijn bezoek aan verschillende planeten en zijn heimwee naar de aarde die uiteindelijk tot zijn terugkeer leidt. De titel “Rocketman” verwijst uiteraard naar het bekende nummer van Elton John. Dit nummer fungeert samen met muziek uit de film “Apollo 13” als rode draad. Naast ontwikkeling op conceptueel gebied door te werken met een duidelijke verhaallijn, ligt met een grotere variatie in tempo’s en muziekstijlen ook de muzikaal-technische lat een tandje hoger, hetgeen ook de visuele uitdaging zal vergroten. Uiteraard gaan deze ontwikkelingen hand in hand met eigenschappen die we van Juliana kennen: met veel energie en overtuiging uitvoeren van bekende muziek.”

Vanaf nu gaan de 75 muzikanten van Juliana hard aan het werk om de muziek en choreografie in te studeren.

Naast de nieuwe show hoopt Juliana u binnenkort nog een primeur te kunnen geven. In het kader van het 95 jarig bestaan van de vereniging heeft Dennis Hazenoot een mars gecomponeerd voor Juliana genaamd “De Koppelpoort”, een ode aan onze mooie stad Amersfoort.

Kortom genoeg om naar uit te kijken en we hopen dat er op korte termijn een mogelijkheid komt om ons weer te laten zien in de straten en op de velden.

Blijf ons volgen en tot snel!

Chr. Muziek- en Showband Juliana Amersfoort
De Chr. Muziek- en Showband Juliana is een vereniging met vier orkesten, twee showbands, een concertorkest en een slagwerkgroep voor mensen met een beperking. "Vlaggenschip" Show & Marchingband Juliana is een veelgevraagde showband en bekend van vele (internationale) taptoes. Momenteel brengt Juliana de show "Rocketman". Juliana laat je meebeleven hoe het is om een ruimtereis te maken. Van de spectaculaire start naar het zweven tussen de planeten. Maar ook het gevoel van heimwee naar huis en uiteindelijk de thuiskomst. Juliana staat onder muzikale leiding van dirigent Jos Lustberg en slagwerkinstructeur Marcel Kortes. Zij verzorgen de muziekrepetities en zorgen samen voor een hoog muzikaal niveau. Choreograaf Kees Jan van Loveren schrijft de shows en verzorgt, samen met het showinstructieteam, alles wat met show en exercitie te maken heeft.