Schuttersgilde Sint Sebastianus uit Gendt is uitgenodigd voor de Lord Mayor’s Day op 9 november 2019. Met de bus en trein gaat ze richting Londen en verzorgt daar een heel weekend diverse optredens.

Op vrijdagochtend zal Sint Sebastianus met een volle bus vertrekken vanuit Gendt naar het Franse Calais. Vanaf daar gaat de bus in één van de pendeltreinen en via de kanaaltunnel van Frankrijk naar Engeland. Met een goed half uur arriveert de trein al in Engeland. Het inchecken zal daar na verwachting iets meer tijd innemen dan normaal, vanwege de Brexit. Echter is het aanvragen van een visum nog niet nodig en kan er gewoon met een ID-kaart gereisd worden.

Vanaf Folkestone zal de reis zich voortzetten naar de accommodatie “Via Lewisham”, net buiten het centrum van Londen. Na een reis van 6 uur zullen de leden van Sint Sebastianus zich op de accommodatie gereedmaken voor de dag erna.

Op zaterdag is het Lord Mayor’s Day en daar zal Sint Sebastianus marcheren door de straten van Londen en defileren voor de Lord Mayor, oftewel de burgemeester van Londen.