Home Evenementen SCVK: DMSE 2018 wordt SKD 2018

SCVK: DMSE 2018 wordt SKD 2018

209
0

Het bestuur van de Stichting Combinatie Van Korpsen heeft helaas het besluit moeten nemen om te stoppen met de organisatie van het Dutch March & Show Event 2018. Wij zijn positief verrast door het enorme aantal aanmeldingen van 80 showkorpsen en dan blijkt na uitvoerig onderzoek dat het evenement logistiek, veiligheidstechnisch en juridisch niet haalbaar is. In 9 jaar tijd, nadat we Showkorpsendag 2008 met 53 showkorpsen hebben georganiseerd, is o.a. de aansprakelijkheid bij dergelijke evenementen enorm aangescherpt. De SCVK kan deze aansprakelijkheid voor zo’n 3000 muzikanten niet op zich nemen. Daarmee komt er een einde aan het project DMSE 2018 – 50 jaar SCVK.

MAAR….

Uiteraard laat de Stichting Combinatie Van Korpsen haar 50 jarig bestaan niet zomaar aan zich voorbij gaan! Vandaar dat op 26 mei 2018 voor de derde maal (na SKD 2008 en 2010) een Showkorpsendag zal worden georganiseerd! Deze dag zal wederom op de inmiddels vertrouwde locatie van het FC Dordrecht stadion plaats vinden. De opzet van dit evenement zal echter anders van aard zijn dan 9 jaar geleden. Ditmaal bepaalt de SCVK niet welke korpsen er optreden, maar laten we dat over aan u: de korpsleden, publiek, organisatoren en iedere andere liefhebber die de showsector een warm hart toedraagt.

WAT GAAN WE DOEN?

De komende maanden zullen we campagne gaan voeren voor Showkorpsendag 2018 – 50 jaar SCVK. Vanaf de eerste week van het WMC 2017 zal er op de verschillende showkorps gerelateerde websites, in samenwerking met Stichting Korpsmuziek, een poll online gaan. In deze poll staan alle showkorpsen vermeld die in de laatste jaren met de SCVK hebben samengewerkt. Dit zijn er ruim 100. Iedere deelnemer aan de poll kan een keuze maken uit de ruim 100 verenigingen. Per deelnemer kan er op meerdere verenigingen gestemd worden. Jeugdkorpsen krijgen een aparte poll. Uiteindelijk zullen de meest gekozen (jeugd)verenigingen een optreden verzorgen. Hoe de poll eruit gaat zien en hoeveel verenigingen uiteindelijk een plek krijgen tijdens SKD 2018 zullen we in de komende weken bekend maken. Naast de showoptredens zullen er een aantal gezamenlijke en speciale items zijn.

Het is dus belangrijk actief mensen te werven om te gaan stemmen zodat zoveel mogelijk mensen een stem uitbrengen op de korpsen die men graag zou willen zien optreden.  De korpsen met de meeste stemmen worden na het WMC, in de eerste helft van september 2017, direct door ons benaderd en gecontracteerd, waarbij alle vervoerskosten worden vergoed. Daarnaast houden we de kosten voor bezoekers aan dit evenement laag, namelijk € 2,50 per persoon, inclusief consumptie. De kaartverkoop start direct na de herfstvakantie 2017. Ook zullen we een speciaal optreden tijdens de taptoe organiseren, waarbij iedereen uit het publiek die een instrument meeneemt, een actieve bijdrage kan leveren (in burger of in uniform) aan de taptoe.

We willen alle met ons samenwerkende showkorpsen vragen om 26 mei 2018 nog even vrij te houden, zodat er als korps wellicht kan worden deelgenomen aan SKD 2018, of dat muzikanten van iedere niet gekozen vereniging aanwezig kunnen zijn in het publiek voor deelname aan ons speciale item!

Binnenkort komen wij met meer informatie over de poll en andere informatie omtrent Showkorpsendag 2018; een dag voor showkorpsen, door showkorpsen!