Op zaterdag 1 februari 2020 heeft de Rotterdamse Show & Marchingband Euroband haar nieuwe uniformen, slagwerk en logo aan het publiek gepresenteerd. In de volle exercitie ruimte van het verenigingsgebouw “de Schalmei” te Rotterdam werd het publiek ook alvast getrakteerd op de muziek van de nieuwe show die later dit jaar in première zal gaan.

De reacties waren lovend. Het nieuwe uniform is eenvoudig maar strak, en natuurlijk in de zo bekende blauwe Euroband kleur. Net als bij het vorige uniform, heeft de Euroband ervoor gekozen twee pantalons te laten maken. Een witte pantalon voor taptoeoptredens en een zwarte pantalon voor  corso’s en parades.

Het is een proces geweest van anderhalf jaar. De subsidieaanvraag ging half augustus 2018 de deur uit, eind december 2018 kregen wij het positieve bericht van de Stichting Bevordering van Volkskracht, dat zij ons voor deze dure aanschaf wel wilde steunen. Vanaf februari 2019 is een commissie bezig geweest met het ontwerp en het samenstellen van een nieuw uniform. Nadat alle leden vol hadden ingestemd met het definitieve ontwerp, werd aan firma Lagretto de opdracht gegeven de uniformen te maken.

Ook is het logo van de Euroband na 19 jaar aangepast. De naam Tamboer- en Trompetterkorps is vervangen door het meer ‘eigentijdse’ Show & Marchingband en is de lay-out nu ook wat moderner.

De Show & Marchingband Euroband is helemaal klaar voor het nieuwe seizoen 2020.