Volle tribunes met een enthousiast publiek afgelopen zaterdag in het ECC van Holiday Inn. Zowel de gehandicapten voorstelling in de middag als het avondprogramma werden goed bezocht.

Naast gastheer The Band of Liberation & Pipes traden een keur aan korpsen op zoals het Dickensorkest, K&G 3, de Leidse Show and Marchingband Amigo, Pegasus Pipes & Drums en de Rijnmondband. Vanuit Engeland was het Corps and Drums Cheshire Police overgekomen. Behalve de inbreng van de korpsen waren er ook 2 dansen van een Indonesische dansgroep en traden de Irish Dancers van de Kilkenny Irish Danceschool uit Den Haag op.

Grote indruk maakte het optreden van de 12 jarige violist Pouya. Gerlinde Vliegenhart was op het laatste moment uitgenodigd voor de show en bracht een geweldige vertolking van ‘Let it go’ uit Frozen. De Engelse mezzo-sopraan Emma Brown is de vaste zangeres bij The Band of Liberation en schitterde weer tijdens diverse nummers. De grote finale, werd gedirigeerd door Richard Douglas, bandmaster of The Band of The Royal Irish Regiment.

Aan de finale werkten alle deelnemende korpsen mee. Organisator Simon Dubbelaar liet na afloop weten volgend jaar graag weer een X-mas Tattoo in Leiden te organiseren.

Auteur: Emile van Aelst
Bron: Sleutelstad Leiden
Bron: LeidseGlibber