Zaterdagmiddag 22 september vult de Chr. Muziekvereniging DVS Katwijk het centrum weer met hun traditionele promotiedag. Iedereen is welkom om gratis te genieten van de optredens die de verschillende orkesten gaan verzorgen. Een middag vol muziek, vermaak en informatie. Aanvang optredens: 13.30 uur. Aanvang Rad: 11.00 uur. Locatie: Andreasplein / Princestraat.

Na een periode van relatieve rust na het Wereld Muziek Concours van 2017, zit 2019 weer boordevol bijzondere hoogtepunten. De vereniging bestaat op 14 november 2018 65 jaar en dit wordt groots gevierd met een jubileumconcert op 26 februari 2019 in de Theaterhangaar, samen met het Mannenkoor Jubilate. Ook komt er voor het eerst een spetterende seizoensopening in het voorjaar 2019 in het centrum van Katwijk waarbij het publiek en fans actief zullen worden betrokken.

Johan van Iterson van de werkgroep Marchingband licht toe: “Bij de Marchingband hebben een aantal leden na het WMC afscheid genomen en zijn vervangen door een grote groep junioren die gaan debuteren. We repeteren dit jaar al in de nieuwe samenstelling en zijn druk met het instuderen van een nieuwe spectaculaire show die in 2019 in première zal gaan. Het thema blijft nog even een verrassing. Kom langs op de promotiedag of neem contact met ons op via [email protected]”.

“Ook voor de Junioren is 2018 een druk jaar geweest met optredens door het hele land in een schitterend nieuw uniform”, aldus Edwin Durieux, voorzitter van de werkgroep Junioren. “Volgend jaar wordt spannend. De ervaren jongens die overgaan naar de Marchingband moeten worden opgevolgd door nieuwe jongens die de kar gaan trekken. We gaan dan rustig kijken waar we staan op het Nederlands Kampioenschap in Huizen. Gelukkig hebben we een groot aantal leerlingen om het orkest aan te vullen, die komen ook in actie tijdens de promotiedag, maar we moeten blijven groeien. Tijdens de najaarsfeesten heeft zich al een grote groep nieuwe jongens gemeld voor de introductie tijdens de traditionele Instrumentenparade op 6 oktober a.s. in het clubgebouw.”

DVS on Stage is eveneens druk met de voorbereidingen voor 2019. Werkgroepvoorzitter Kees Onderwater: “In 2018 hebben we onze naam veranderd van Big Band Plus naar DVS on Stage. Nu werken aan onze naamsbekendheid en proberen ons niveau nog verder te verhogen. In 2019 bestaan we 10 jaar en vieren dit met een prachtige Party met gastoptredens van allerlei groepen. Ook het succesvolle Kattukse Maestro krijgt een derde editie en wordt spectaculairder dan ooit”.