BEMMEL – Na enkele jaren van gedwongen afwezigheid keert Aalbers-Taptoe Bemmel dit jaar terug op het gazon voor Kasteel de Kinkelenburg. De deelnemers zijn inmiddels gecontracteerd en alle korpsen zullen in de komende periode gepresenteerd worden. Noteer de datum alvast in uw agenda want het belooft weer een geweldige muzikale middag te worden: zaterdag 10 september 2022 in het centrum van Bemmel.

In 2019 heeft ESKA al plannen bedacht voor een geheel nieuwe show: een show met andere muziek en speciaal voor ESKA geschreven. Eindelijk zal dan in 2022 de langverwachte première van deze show plaatsvinden met als titel “On Your Feet” en als thema “musicals”: welbekende songs uit verschillende musicals zoals “Queen”, “Fame”, “ABBA”, “Grease” en natuurlijk “On your Feet” zijn uitgekozen door de eigen leden en door instructeur Eric Westerink op maat voor ESKA gearrangeerd.

Op zaterdag 10 september zal ESKA voor de 47e keer een Taptoe in Bemmel organiseren: het programma begint al om 13.00 uur met een streetparade door het centrum van Bemmel. Deze wordt vanaf 15.30 uur vervolgd met een voorprogramma op het gazon bij Kasteel de Kinkelenburg. Om 16.00 uur starten de showkorpsen met de optredens. De voorbereidingen zijn in volle gang en wij kunnen niet wachten tot dit geweldige muzikale evenement gaat plaatsvinden.

Meer weten? Voor meer informatie kijk op www.taptoebemmel.nl of op www.eska.nl

Noteer de datum alvast in uw agenda/save the date!

ESKA Bemmel
Algemene informatie ESKA Bemmel BEMMEL – Drumfanfare ESKA uit Bemmel bestaat sinds 1958 en is een muziekvereniging voor jong en oud. ESKA neemt regelmatig deel aan optochten en showoptredens en organiseert tevens haar eigen taptoe: Aalbers-Taptoe Bemmel op het gazon voor Kasteel de Kinkelenburg, in combinatie met Streetparade Bemmel. In 2018 voor de 45e keer! Zelf neemt ESKA ook deel aan optredens zoals taptoes, middagshows, streetparades, optochten, bloemencorso’s en festivals in zowel binnen- als buitenland. De Drumfanfare kent een zeer uiteenlopende bezetting, het instrumentarium is als volgt: snaredrum, bassdrum, percussie, cymbals, cornet, trompet, hoorn, euphonium, trombone, saxofoon, dwarsfluit en sousafoon. ESKA is een actieve vereniging met veel jeugdige leden. De muziekopleiding wordt in samenwerking door professionele docenten verzorgd. Aan de hand van een beproefde opleidingsmethode worden leerlingen begeleid door persoonlijke instructie vanaf het begin tot aan het punt waarop men een diploma kan halen en meedoen met het korps. Daarbij is ook ruimte voor samenspel. Naast het unieke gala-uniform beschikt ESKA ook over diverse thema-outfits zoals een Kozakken, Sultan en Musketier. Met name voor themafeesten in België en Frankrijk wordt hier regelmatig naar gevraagd. Kijk voor meer informatie op de website https://www.eska.nl