Home Showkorpsen Jeugd Proefles Kidsclub ViJoS goed bezocht door enthousiaste kids

Proefles Kidsclub ViJoS goed bezocht door enthousiaste kids

131
0

De proefles van Kidsclub ViJoS afgelopen zaterdag was een succes. De les van het nieuwe onderdeel van ViJoS werd goed bezocht door jonge en leergierige kids en hun ouders. Kidsclub ViJoS is voor jonge kinderen de ideale manier om spelenderwijs muziek te leren maken. Er werden tijdens de proefles van Kidsclub ViJoS ritmes gespeeld op effectinstrumenten. Daarnaast werd er gezongen, gedanst en zelfs de eerste theorielesjes kwamen voorbij. Dit alles om de enthousiaste kinderen meer te leren over muziek en vooral over muziek maken. De lessen worden gegeven door juf Kim Schimmel die veel ervaring heeft met het geven van muziekles aan jonge kinderen.

Als het aan ViJoS ligt, kunnen kinderen niet vroeg genoeg beginnen met muziek maken. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen: muziek maken heeft een zeer positieve invloed op de intelligentie en sociale vaardigheden van kinderen. Daarnaast wordt bij ViJoS al bijna 60 jaar bewezen dat muziek maken vooral heel leuk is.

Met Kidsclub ViJoS brengt Drum- en Showband ViJoS verandering in de minimale leeftijd van 7 jaar die voorheen van toepassing was bij de muziekvereniging. Daarnaast maken de kinderen kennis met het verenigingsleven bij ViJoS.

Meer informatie
www.vijos.nl/kidsclub
https://www.facebook.com/drumshowbandvijos