Het was best spannend voor de jongens en meisjes van “Jong Euroband” toen op Koningsdag de eerste try out werd gegeven van hun nieuwe Amerikaanse show “Stars and Stripes”. Nog maar enkele weken eerder was de nieuwe show ook qua loopfiguren geheel ingestudeerd, nadat dit iets eerder gold voor de muziek. Maar mede dankzij hun opperste concentratie en gedrevenheid werd er nu al iets prachtigs neergezet in Dordrecht. Gadegeslagen door vele toeschouwers (ouders, SMB-leden, publiek uit Dordrecht) was het alsof de nieuwe show al maanden werd gedraaid door Jong Euroband. Wat een aantrekkelijk schouwspel brachten de jeugdige muzikanten op de grasmat! Een zeer luidruchtig en verdiend applaus viel hen terecht ten deel voor deze puike prestatie. Dit belooft veel goeds voor de rest van dit seizoen!

Het afgelopen winterseizoen is er keihard gewerkt om de nieuwe show aan het begin van dit zomerseizoen gereed te hebben. Gemikt werd op de jeugdtaptoe van Jong Laurentius op 27 mei a.s. Dat de jongens en meisjes daarom nu al zover zijn dat de show al in zijn geheel uitgevoerd kan worden verdient een pluim voor de jeugdige muzikanten en zeker ook voor de showinstructie.

In de show “Stars and Stripes” komen uiteraard vele herkenbare Amerikaanse liedjes en melodieën naar voren. Het is dan ook een muzikale rondreis door de U.S.A. die Jong Euroband opvoert. Met bekende nummers als “Born in the USA”, “Captain America”, “Yankee Doodle” en natuurlijk “Stars and Stripes”. Maar niet alleen de muziek doet je opveren, ook de constant wisselende showfiguren en de leuke verrassende theatrale toevoegingen en effecten maken dat het één wervelend muzikaal schouwspel is. Kortom, een show waarmee Jong Euroband prima mee voor de dag kan komen dit seizoen.

En gelet op het volle programma met diverse (jeugd)taptoes zal dit ook zeker gaan gebeuren! Stars and Stripes én Jong Euroband Forever!

Je kan Jong Euroband én hun nieuwe show dit seizoen vóór de zomervakantie sowieso al zien tijdens de volgende evenementen: za. 12 mei, Plein 1953 in Rotterdam; zo. 27 mei, jeugdtaptoe Jong Laurentius, Voorschoten; vr. 23 juni, Taptoe Hoogvliet; za. 30 juni, jubileumtaptoe Jeugd Rijnmondband. Daarnaast verleent het jeugdkorps ook nog haar muzikale medewerking tijdens de intocht van de avondvierdaagse in Nieuwerkerk aan den IJssel op vrijdag 1 juni.