Home Evenementen Taptoe Première nieuwe show ESKA Bemmel

Première nieuwe show ESKA Bemmel

166
0

BEMMEL – Na een korte voorbereiding in 2022, mocht ESKA Bemmel eindelijk de langverwachte première van haar nieuwe show beleven. Tijdens Taptoe Venray mocht het publiek voor de eerste keer genieten van deze prachtige show, met als titel “On Your Feet”.

Na enkele maanden van voorbereiding, was het op zondag 25 april jl. eindelijk zo ver. Tijdens Taptoe Venray, mocht ESKA haar nieuwe show “On Your Feet” voor het eerst presenteren. De muziek van deze show heeft als thema “musicals” en is door instructeur Eric Westerink op maat voor ESKA gearrangeerd. Het showtechnische gedeelte is geschreven door onze eigen trompettist Edwin Boone; tevens heeft hij de nieuwe show met de leden ingestudeerd.

Met “On Your Feet” is ESKA een nieuwe weg ingeslagen. Het publiek wordt vermaakt met bekende songs uit verschillende musicals. Naast deze verfrissende klanken, kan het publiek genieten van een show met mooie figuren en veel beweging. Een lust voor het oor en oog, welke in Venray dan ook met veel enthousiasme werd ontvangen.

Met een zeer tevreden gevoel kijkt ESKA terug op haar optreden en kijkt zij ook vooruit naar komend seizoen. Op diverse Taptoes in Nederland is ESKA te bewonderen. Op zaterdag 10 september zal ESKA voor de 47e keer een Taptoe in Bemmel organiseren. De uitgelezen mogelijkheid voor het Bemmelse publiek om ESKA met haar nieuwe show te zien.

Meer weten over ESKA of Taptoe Bemmel? Kijk voor meer informatie op www.eska.nl of www.taptoebemmel.nl

ESKA Bemmel
Algemene informatie ESKA Bemmel BEMMEL – Drumfanfare ESKA uit Bemmel bestaat sinds 1958 en is een muziekvereniging voor jong en oud. ESKA neemt regelmatig deel aan optochten en showoptredens en organiseert tevens haar eigen taptoe: Aalbers-Taptoe Bemmel op het gazon voor Kasteel de Kinkelenburg, in combinatie met Streetparade Bemmel. In 2023 voor de 48e keer! Zelf neemt ESKA ook deel aan optredens zoals taptoes, middagshows, streetparades, optochten, bloemencorso’s en festivals in zowel binnen- als buitenland. De drumfanfare kent een zeer uiteenlopende bezetting en het instrumentarium is als volgt: snaredrum, bassdrum, percussie, cymbals, cornet, trompet, hoorn, euphonium, trombone, saxofoon, dwarsfluit en sousafoon. ESKA is een actieve vereniging met veel jeugdige leden. De muziekopleiding wordt in samenwerking door professionele docenten verzorgd. Aan de hand van een beproefde opleidingsmethode worden leerlingen begeleid door persoonlijke instructie vanaf het begin tot aan het punt waarop men een diploma kan halen en meedoen met het korps. Daarbij is ook ruimte voor samenspel. Naast het unieke gala-uniform beschikt ESKA ook over diverse thema-outfits zoals Kozakken, Sultan en Musketier. Met name voor themafeesten in België en Frankrijk wordt hier regelmatig naar gevraagd. Kijk voor meer informatie op de website https://www.eska.nl