Op donderdag 30 maart was het dan zover, 20 jaar na de oprichting van Muziek- & Showkorps Blue Seals neemt oprichter Piet Wouterse definitief afscheid en draagt zijn stokje over aan een jongere generatie.

Blue Seals is beleven!
Tijdens het afscheid kon een speech van oud voorzitter en oprichter Piet Wouterse niet ontbreken. “Het afscheid nemen gaat me aan het hart.”, zegt Wouterse. “Blue Seals is altijd een fijne vereniging geweest en dat zal het altijd blijven. Bij Blue Seals is er niet alleen van alles te beleven, nee Blue Seals is beleven!”. Om Wouterse te bedanken voor alles mocht hij nog een keer voor het korps staan om zijn favoriete Blue Seals nummer – African Symphony –  te tacteren. Een nummer waar voor hem veel mooie herinneringen aan vastkleven.

Jonge wind in bestuur
Wouterse vindt zijn waardige opvolger in de 23-jarige Jelle Oorbeek, die zich al op vele manieren heeft ingezet voor Blue Seals. “Nu is het zijn beurt om Blue Seals te leiden.”, zegt Wouterse vol vertrouwen. Oorbeek benadrukt in zijn toespraak op de algemene ledenvergadering, dat we met z’n allen zorgen voor een bruisende vereniging. Als voorzitter wil Oorbeek de leden meer betrekken en meer invloed geven bij besluitvorming. “Blue Seals zijn we tenslotte samen.”, zegt hij.

Naast een nieuwe voorzitter, heeft Blue Seals ook een secretaris wissel gehad. De 21-jarige Bettina Jongejan heeft op de algemene ledenvergadering het stokje overgenomen van Marian Bouwman. Jongejan zag de rol van secretaris als een mooie uitdaging om samen met het overige bestuur, Blue Seals opnieuw te laten groeien en in te zetten op de saamhorigheid van de vereniging.

Nieuwe allround en marsinstructeur
Blue Seals streeft er naar om zich elk seizoen te verbeteren. Zo willen zij zich graag onderscheiden van andere korpsen en proberen ze keer op keer het publiek te verrassen. Met dit doel voor ogen heeft Blue Seals dit jaar Christian de Lijster als allround en mars instructeur aangesteld. Een mooie aanvulling in hun instructieteam.

Door het vertrek van Piet staat er een vacature open voor Tambour-Maître bij Blue Seals. Ben jij of ken jij iemand die geïnteresseerd is? Mail dan naar [email protected]

Blue Seals is daarnaast altijd op zoek naar enthousiaste leden. Kom gerust eens een kijkje nemen tijdens onze repetitie op donderdagavond in de Richtingwijzer. Heb je wél interesse, maar heb je geen muzikale ervaring, dan bieden wij proeflessen aan. Ook kun je via onze eigen Muziek Academie een instrumentale opleiding volgen.