Ons eerste grote succes van de zomer was de prachtige eerste plaats van ons Jong Pasveer op het Jeugdfestival in Stiens. Die jonge kinderen die met hart en ziel met hun hobby bezig zijn en als exponent daarvan zo’n fantastische prestatie neerzetten. Dat maakt ons allemaal zo vreselijk trots!

De komende tijd zullen we meer en meer nadruk op ons Jong Pasveer zetten, om zeker ook te zorgen dat de aansluiting naar het Pasveerkorps goed blijft verlopen.

Daarnaast zal het niemand ontgaan zijn dat 30 juli 2017 een memorabele dag bracht voor de Stichting Pasveerkorpsen Leeuwarden. Eindelijk konden de leden van het Pasveerkorps hun show “To Find a Home” laten zien aan het publiek in het volgepakte Parkstad Stadion en natuurlijk aan de jury.

Achteraf praten is altijd makkelijk natuurlijk, maar het gevoel was goed! Na de (eerlijk toegegeven) aanvankelijke teleurstelling over de punten voor de Marsparade op de zaterdag, hadden de leden van het Pasveerkorps gewoon alleen nog maar zin om de show te laten zien en horen.

Een moeilijke, uitdagende show waar ze vanaf dag 1 vol de schouders onder hebben gezet!

En natuurlijk hoop je dan gewoon op de beloning voor al dat harde werk van de hele organisatie. Want iedereen die bij een WMC-ganger betrokken is, weet dat het veel tijd, geld en energie kost om het korps goed voor te bereiden op dit 4-jaarlijkse evenement. En het deelnemersveld was natuurlijk onvoorstelbaar sterk!

We feliciteren langs deze weg nogmaals alle deelnemers aan de Mars-, Marsparade- en Showwedstrijden. Maar zeker ook langs deze weg onze collega-kampioenen: Takostu Stiens, Jong Advendo Sneek, Floraband Rijnsburg en de Koninklijke Harmonie van Gronsveld.

Het belangrijkste vonden we de uiting in de punten van de jury voor wat we op het veld wilden laten horen en zien. Het moge duidelijk zijn dat het resultaat boven verwachting was! Na 28 jaar weer kampioen op de show! 12 jaar na ons laatste WMC vaandel. Het heeft best even geduurd voor we weer enigszins geland waren, kan ik wel zeggen.

Bijkomen…en dat is wat we de afgelopen tijd een beetje gedaan hebben. Want er komt een hoop op ons af..ontzettend leuke dingen, waaronder alleen in de 4 weken na WMC 16 optredens aanvragen voor 2018! We gaan de komende tijd natuurlijk met onze leden in overleg om er een prachtig 2018, 2019 en 2020 van te maken.

Ook 1 van de leuke komende dingen is de huldiging door onze beschermheer burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden. Hij heeft enorm meegeleefd met de hele organisatie en gooide zo’n beetje als eerste ook het nieuws de wereld in. Op zaterdag 23 september rond half 3 zal de huldiging en ontvangst van het Pasveerkorps op het stadhuis van Leeuwarden plaatsvinden, voorafgaand hieraan is er een rondgang door de stad.

Op 30 september kun je de Pasveerkorpsen ook weer bewonderen in de stad, tijdens Pasveer Presents.. een groot wervingsevenement op 30 september op het Wilhelminaplein (Zaailand).

Wil je de Kampioensshow dicht bij huis, live, zien.. kom dan naar de Benefiettaptoe voor Opmaat in Berlikum, zowel Jong Pasveer als Pasveer zullen daar de hun shows laten zien.

Wil je liever op een lekkere stoel gaan kijken? Kom dan naar Proud on Stage… 14 oktober in Stadsschouwburg de Harmonie.

Bas Hut
(Trotse) voorzitter van de Stichting Pasveerkorpsen Leeuwarden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Foto’s: Gerard Drent & Erik van Dijk)