Zoals bekend experimenteert Pasveer graag met nieuwe mogelijkheden. Zoals wij vorig jaar al aangaven zien we dat als een belangrijke taak voor de komende tijd met de veranderingen in het (korps) landschap, zoals we dat kennen.

Mede daarom is PASVEER. opgezet. Leden, maar ook zeker oud-leden of geïnteresseerden van andere bands de mogelijkheid geven om mee te doen met specifieke projecten. Of het nu is voor eigen projecten (zoals METANOIA) of toekomstige projecten, specifiek op maat voor opdrachtgevers. Aan METANOIA werkten bijvoorbeeld 18 leden mee van het reguliere Pasveerkorps en 14 oud-leden en leden van andere muziekverenigingen.

Afgelopen zaterdag was er eindelijk de première van “METANOIA”, de eerste uiting van de andere weg die PASVEER. opzoekt. Op deze dag werd de show twee keer uitgevoerd en beide keren was METANOIA een daverend succes! De jury beloonde de show dan ook met een score van 77,8 in de ochtend en 79,55 in de avond. Hiermee werd PASVEER. beide keren eerste.

Scores Indoor Winds Open Class – Finals

PASVEER.                   79.550
Beatrix Winds             74.700
Jubal Winds                70.650
Con Spirito                 59.950

METANOIA is een uniek en vernieuwend concept van PASVEER. en staat voor de reis van verandering. Verandering van gedachten, gevoel, manier van leven en van jezelf. Voor groei, ontwikkeling en nieuwe fases. Officieel een thema, maar eigenlijk een statement!

Al deze veranderingen zijn duidelijk hoorbaar in de muziek die gespeeld wordt. Zo is de muziek opgebouwd in oplopende maatsoorten (4, 5, 6, 7, 8), zijn er invloeden uit India te horen, wordt er gebruik gemaakt van elektronica en is er een marimba en een vibrafoon toegevoegd aan het instrumentarium.

De kracht blijft echter dat het reguliere Pasveerkorps instrumentarium de hoofdrol blijft houden. Het unieke instrumentarium zorgt er voor dat het altijd Pasveer is en altijd Pasveer zal blijven! Zie het meer als een 2.0 versie. De muziek wordt versterkt door een choreografie, zoals het Pasveerkorps die altijd heeft gehad; effectief en uniek in zijn soort.

METANOIA is zaterdag 16 maart nog te zien in Leeuwarden! Tickets koopt u via https://www.cgnunited.nl/nl/events