IJsselmuiden – Voor de oprichting van een nieuw orkest, zoekt voorzitter Wilko van den Brink muzikanten die al enkele jaren muziekervaring hebben en herintreders die het musiceren in een orkest na langere tijd weer willen oppakken.

Dit nieuwe orkest, wordt een orkest naast het bestaande A-orkest die blijft bestaan in de huidige bezetting. Met de oprichting van dit orkest die op 1 januari 2018 definitief zal gaan plaatsvinden, gaat het bestuur van Oranje een lang gekoesterde wens in vervulling. Klaas van Dijk, coördinator van dit orkest spreekt dan ook van: ‘een prachtig initiatief, die voorziet in de behoefte van (oud)leden die dit kenbaar hebben gemaakt bij het bestuur’.

Dirigent

Het orkest zal onder leiding komen te staan van Dirigent Richard van Eden. Voor Oranje geen onbekende, want naast het jeugdorkest van Oranje, is Richard tevens dirigent van het jeugdorkest van AMDG Kampen en staat hij voor het podiumorkest van de vLS Korpsen uit Wezep. Ook is hij trompet docent bij Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie in de gemeente Kampen.

Het orkest zal een repertoire gaan spelen die diversiteit kent van statige marsen, tot lichtere muziekstukken en zal ook verschillende optredens per jaar gaan uitvoeren op de verschillende podia in de omgeving van IJsselmuiden en Kampen. Het minimale niveau om mee te kunnen spelen in het orkest is A-niveau HaFaBra of vergelijkbaar niveau.

De repetities die plaats vinden in het verenigingsgebouw van Oranje aan de Erfgenamenstraat 1a in IJsselmuiden zijn op de woensdagavond van 20.30 – 22.00 uur.

Informatieavond

Op woensdagavond 15 november a.s. organiseert Oranje een informatieavond voor belangstellenden en geïnteresseerde muzikanten die deze avond van harte welkom zijn. Aanvang 20.30 uur. Aanmelden voor de informatieavond of aanmelden als lid van het orkest kan bij het secretariaat, [email protected] vermeld in het mailtje een korte cv wat betreft je muziekervaring. Wil je meer weten over onze vereniging bezoek dan onze website www.oranje-ijsselmuiden.nl