Christelijke muziekvereniging ´Oranje´ uit Minnertsga organiseert op zaterdag 2 maart een feestelijke opening van haar jubileumjaar. De vereniging bestaande uit een fanfare, drumfanfare, majorettes, jeugdorkest en kinderdans bestaat 125 jaar. Het is uniek voor een dorp als Minnertsga dat zo´n grote vereniging zo lang kan bestaan.

Ceremonie
De opening van het lustrum vindt plaats op de Buorren, in het centrum van Minnertsga om 15.00 uur. De drumfanfare en majorettes maken hier hun opwachting. Na de ludieke openingsceremonie, is er een receptie voor leden en genodigden in MFA De Doarpsfinne. ´s Avonds om 20.00 verzorgt de fanfare onder leiding van Bienze IJlstra een jubileumconcert in de Meinardskerk. De toegang is gratis.

Leden bepalen programma
De fanfare speelt muziek van de afgelopen decennia. De leden konden een top drie van favoriete werken aanleveren, waaruit de dirigent een keuze maakte. Zo worden er (delen uit) concourswerken gespeeld, komen er oude marsen voorbij en is er ruimte voor stukken met een emotionele lading. Ook is er aan de jeugd gedacht met lichte muziek. Het concert zal worden opgeluisterd met oude foto´s die op een beamer worden gepresenteerd, wat een feest van herkenning oplevert.

Volop activiteiten
De komende maanden zullen diverse concerten en optredens volgen vanwege het jubileum. Zo is er op 4 mei een herdenkingsconcert van de fanfare in de Groate Kerk in Sint Jacobiparochie, verzorgt Oranje op 13 april workshops voor majorettes, is er op 11 mei een play-inn voor alle jeugd uit de regio én een concert van Regiments fanfare Garde Grenadiers.

De drumfanfare organiseert op 29 juni een marsparade festival in Minnertsga met een prachtig deelnemersveld aan bands. Eind september volgt een reünieweekend voor leden en oud-leden. Kijk voor het gehele jubileumprogramma op www.oranje-minnertsga.nl of volg Oranje op Facebook en Instagram.