Home Showkorpsen Opening seizoen Rijnmondband 2017

Opening seizoen Rijnmondband 2017

261
0

Op zaterdag 22 april was het zover: de opening van het nieuwe muzikale seizoen van de Rijnmondband. Alle afdelingen kwamen deze dag aan bod. Rijnmondband 3 opende de dag met een concert op het Stadserf waar zij verschillende stukken ten gehore brachten. Van Doe Maar tot Adele en van The Rolling Stones tot André Hazes. Het publiek kon swingen, zingen en dansen met dit heerlijke optreden van Rijnmondband 3. Tijdens het concert vertrokken de Jeugd Rijnmondband en Rijnmondband vanaf het clubgebouw aan de Lange Nieuwstraat, door het centrum richting het Stadserf.

Na het concert van Rijnmondband 3 was het de beurt aan de Rijnmondband. Haar eerste showoptreden was Soulmates. Met groovy beats en bijpassende choreografie zorgden de leden ervoor dat het publiek niet stil kon blijven staan. Dit kwam goed uit, gezien de temperatuur en wind een winterjas niet overbodig maakten. Vervolgens presenteerde de Jeugd Rijnmondband haar nieuwe show Golden Oldies Grooves. Met deze show namen de jeugdleden het publiek mee terug in de tijd. Zij speelden onder andere Celebration, YMCA, Popcorn song en Ey, Yo, Captain Jack. De slagwerkers vermaakten het publiek met een geweldige drum act. Met een groot applaus verlieten zij het veld en maakten plaats voor de leerlingen. Zestien leerlingen met stoere rode petjes kwamen trots, en toch ook een beetje zenuwachtig, het veld op om te laten horen wat zij inmiddels hebben geleerd. Onder leiding van juf Annette speelden zij ‘Advocaatje’ en ‘Ik zag twee beren’. Vol trots namen zij het applaus in ontvangst.

Na de leerlingen was het wederom aan de Rijnmondband. Dit maal om haar allernieuwste product La Balle Rouge te presenteren. Na maanden van voorbereiden en repeteren was zaterdag eindelijk de première voor het Schiedamse publiek. Met muziek uit Moulin Rouge, een krachtig klassiek stuk van Shostakovich, een geweldige choreografie en door middel van vier rode ballen, liet ze de fantasie van het publiek de vrije loop. Het publiek applaudisseerde enthousiast en de reacties na afloop waren zeer positief. Het is een goed begin van wat de Rijnmondband dit jaar op het WMC in Kerkrade zal laten zien. Heeft u zich na zaterdag bedacht en wilt u toch mee met de supportersreis naar het WMC? Neem dan contact op met Marvin Schaap via [email protected].

Als afsluiter was er nog de finale. Alle afdelingen plaatsten zich op het veld en speelden gezamenlijk het nummer Marching On. Alle leerlingen kregen een tamboerijn in hun handen en speelden enthousiast mee. De Jeugd Rijnmondband, Rijnmondband en alle leerlingen liepen gezamenlijk als massed-band terug richting het clubgebouw.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde dag en hebben op een mooie muzikale manier het seizoen geopend. Bent u benieuwd waar u ons dit seizoen allemaal kunt zien en horen? Kijk dan snel op onze website www.rijnmondband.nl of houd de Facebook pagina in de gaten!