Kampen pakt een dubbele winst in Assen. De Jeugd wint in de Jeugdklasse en het Kamper Trompetterkorps is Open Nederlands Kampioen Show!. Tijdens de Finals was het KTK de grote afwezige vanwege een ‘ander optreden’ en dus kon het gebeuren (misschien anders ook wel) dat Oranje IJsselmuiden vanuit de Middenklasse Overall ODSC kampioen 2016 is geworden, en dat is volgens grote kracht achter oa het ODSC Sjaak Goedvolk, voor het eerst in al die jaren ODSC Assen, een unicum!. Geen unicum is dat de KNMO geen afgevaardigde had gestuurd. Dat had toch wel op z’n plaats geweest, temeer omdat deze editie voor het eerst een heuze Nederlands Kampioen gefeliciteerd kon worden. Het feest zal er in Kampen niet minder om zijn.

Wij willen alle vrijwilligers in Assen die betrokken zijn bij het ODSC bedanken voor de gastvrijheid. Het is een genot om een dag bij- en vooral met jullie aan het werk te zijn. Graag tot volgend jaar !! (foto’s volgen zsm)

Recaps ODSC dagwedstrijden
Recaps ODSC finals

UITSLAGEN FINALS ODSC 2016

1. Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden 915,00 Overall ODSC Kampioen 2016
2. Sternse Slotlanders Franeker 861,00
3. Jachthoornkorps Showband Urk 820,00
4. Van Limburg Stirum Band Wezep 786,00
5. Drumfanfare Laurentius Voorschoten 765,00
6. Showband Marum 760,00
7. Showband Noordenveld Roden 671,00

TOPKLASSE
1. Kamper Trompetterkorps 90.02  Open Nederlands kampioen Show 2016
2. Sternse Slotlanders Franeker 83.96
3. Van Limburg Stirum Band Wezep 83.21
4. Showband Marum 81.90

MIDDENKLASSE

1. Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden 86.44 Winnaar Middenklasse ODSC 2016
2. Jachthoornkorps Showband Urk 85.58
3. Drumfanfare Laurentius Voorschoten 82.96
4. Showband Noordenveld Roden 82.83
5. Drum- en Showfanfare Jong Advendo Sneek 82.71
6. North Frisian Percussion Corps Dokkum 82.19
7. Show- & Marchingband DAP Apeldoorn 80.19
8. DINDUA Oldekerk 79.65

BASISKLASSE
1. Drumfanfare Exempel Empel 94.90 punten Winnaar Basisklasse ODSC 2016
2. Marching-Showband Mercurius Assen 82.19 punten
3. Drum- en Showband MCC Laren 81.69 punten
4. Drumfanfare Avanti Groningen 81.50 punten
5. Showband Excelsior Groningen 78.42 punten

JEUGDKLASSE
1. Jong Kamper Trompetterkorps 92.96 punten Winnaar JeugdKlasse ODSC 2016
2. Jeugdkorps Crescendo Opende 82.54 punten
3. Showband Jong DAP Apeldoorn 82.48 punten
4. Jong Hosanna Harlingen 81.25 punten
5. Music Kids Kampen 76.00 punten

Dit waren alle optredens voor het dagprogramma, met een boeiende midden- en top klasse, het eerste echte Open Nederlands Kampioenschap zit er op hier in Assen. We proberen de punten toekenning weer live op facebook te brengen: http://bit.ly/27aum5yKijken jullie mee ?

TOPKLASSE

Van Limburg Stirum Band Wezep
De typische VLS sound “Blue Emotion”, Inge Gaasbeek wamt ons helemaal op. De show van VLS ontwikkeld zich gestarig , er wordt veel bewogen en ze gaan in allerlei formaties over het veld waar volgens ons de effecten zeker sterker kunnen. Het is allemaal mooi, netjes verzorgd en het klinkt vanuit onze positie goed, maar tot nu toe toch net iets te clean. Als VLS op brede linie naar voren komen geven ze ons uiteindelijk wel weer het gevoel waar je kippenvel van krijgt. Daarna had het Spaanse temperament ons moeten pakken. We willen het warm krijgen van wat we kunnen zien, ook op “Malaguena”. Muzikaal blijft het allemaal wel boeien, mooie techniek beheersing, maar het oog wil ook wel wat. De VLS werp uw schroom af, en met meer temperament kunnen jullie meer verrassen. Het programma leent zich er zeker voor!.

Showband Marum
Een lange wandeltocht wordt uitgebeeld, een zoektocht naar …. Showband Marum neemt ons mee. Een mooi begin, technisch moeilijk maar goed neergezet door een relatief kleine groep. Veel beweging en een verfijnde solo. Marum laat zien dat met deze groep mooie dingen gedaan kunnen worden. Ook veel theatrale effecten, zoals de tocht die met een rugzak voortgezet wordt. Marum is in staat ons mee te nemen in ellerlei sferen. De guard ondersteunt het geheel goed, vooral in de uitbeelding van het verhaal waarin we zelfs de omfloerste trom voorbij zien komen als er mensen ‘ontvallen’ in de reis. Het muzikale boek zit mooi in elkaar, met mooie overgangen zoals bijvoorbeel naar ‘Mad World’. De “Great Gate of Kiev” brengt deze boeiende tocht naar een goed einde. Showband Marum, relatief klein, doen het goed en je gunt dit korps een mooie aanvulling in ledental.

Sternse Slotlanders Franeker
100%NL, dat is wat de Sternse Slotlanders uit Franeker ons willen laten horen. Nederlandse toppers van toen en nu, ze brengen het vanmiddag en hopelijk gaan we dat ook zien. Het begin van de show is overall niet even gelijk. Het lijnenspel is nog niet sterk en de timing moet nog gezocht worden. Zodra de klanken van ‘Within Temptation’ voorbij komen is dit al een stuk beter. Er is een mooie uitstraling bij de guard, dit zien we bij de band met vlagen. In de gezochte effecten is het er wel, maar in de transities moet het er ook zijjn. Muzikaal is het goed verzorgd, iedereen staat voor zijn- of haar partij. Visueel zijn er ook heel aardige effecten die zeker met de muziek te maken hebben. Ondanks de lange dag en de vele shows die we gezien hebben, blijven de Franekers met hun Nederlandse programma ons boeien, en dat zegt voldoende. Ze hebben een mooie show.

MIDDENKLASSE

Drum- en Showfanfare Jong Advendo Sneek
Een mooie grote club uit Sneek staat op het veld. De jonge snekers wagen zich aan een actueel thema, oorlog, terrorisme en vluchtelingen. Jong Advendo gaat voor een “Better World”. Hun bijdrage aan het verbeteren van de hedendaagse actualiteit. De maitre Kay, schroomt niet om zijn noten ook bij te dragen, en wel op trombone. De figuraties onstaan- en staan goed en het lijkt allemaal erg gemakkelijk te gaan. Niets is minder waar, een behoorlijk technisch nivo. Ferm slagwerk, snelle passages, ook typisch Advendo. Daarbij nog toegevoegd een geweldige guard. Toch nog maar eens een balletje opwerpen, zou dat ook niet eens wat zijn voor de senioren?. Jong Advendo blijft handig gebruik maken van de speelrichtingen om de dynamiek aan de frontzijde te versterken, naar achter spelen klinkt altijd zachter. Een boeiend visueel schouwspel., vooral in het tweede en laatste deel van de show. Het geheel wordt goed versterkt door mooie en kleurige vlaggen. In het kort gezegd, de jeugd uit Sneek heeft dit erg goed gedaan, en dan nog wel met zo’n jonge club in de middenklasse, klasse!.

Drumfanfare Laurentius Voorschoten
Ooit deelde Laurentius parapluutjes uit in Assen, maar dat is vanmiddag niet nodig, het weer heeft zich aangepast en is bij tijden zon-overgoten. Met de klanken van “Floris” wanen we ons in de middeleeuwen. Mijn compaan, Cor, zegt het niets.. voor mijn tijd zegt hij, Floris?.. Goed, van Prins naar Koning, dat is het verhaal in de show van de Voorschoters, niet in de middeleeuwen dus, gewoon Koninklijke muziek, net zoals vorig jaar. Toen stelden we al dat het visueel meer uitgebeeld kon worden, we zijn benieuwd. De muziek is zeker in de verhaallijn gebracht, maar ook dit jaar vinden we dat het visueel te weinig wordt ondersteund. Natuurlijk wordt er vollop bewogen op het veld maar het verhaal van Prins naar Koning wordt visueel niet zichtbaar gemaakt en dat verdient het mooie muzikale boek wel. We hopen dat de kroning van de tambourmaitre aan het eind van de show voldoende effect opleverd. Vooral mochten ze met deze show naar het WMC willen gaan.

DINDUA Oldekerk
Opweg naar huis, radio aan en dan kom je DINDUA tegen, dat is hun show thema!. Laten we hopen dat ze voor vanmiddag een goed weerbericht hebben meegenomen. DINDUA heeft geen front ensemble, hun PIT staat achter op het veld. Daarmee wordt het visueel aspect van hun show een stuk sterker. In het indoor cirquit zien we dit ook gebeuren, een nieuwe trend?. De Oldekerkers hebben een mooie guard, die ook op het natte veld goed werk verricht. Het reisthema wordt theatraal goed verbeeld, door steeds weer het koffertje mee te nemen. Al met al een leuk thema wat op een interessante manier is uitgewerkt. Nu nog sterker worden in de uitvoering en dan hebben ze een mooi product in handen.

Kamper Trompetterkorps (topklasse)
Even een uitstapje naar de Topklasse. Doordat het KTK een optreden heeft elders in het land moeten ze al wat eerder weg. vandaar dat ze tussen de Middenklasse hun show mogen presenteren. De show “Carpe Diem” heeft geen Inge Gaasbeek nodig. De Kampers hebben zelf een ladyspeaker op hun PC staan. De uitleg van het thema van hun show is in het engels, vorig jaar kwamen de Kampers er in Italie er achter dat een Nederlandse tekst in het buitenland niet werkt. En als je als korps internationale ambities hebt dan moet je wel internationale taal gebruiken. Er wordt mooi en imponerend gemusicieerd en het korps beweegt goed over het veld om hun muziek te visiualiseren en om zoveel mogelijk effect te verkrijgen. Jammer genoeg is de versterking soms veel te luid, the power is overdone. Snelheid is mooi in je programma maar dat kan ook botsingen veroorzaken, oppassen dus. Ook gelijkheid in bewegingen en dans kan nog wat toevoegoen aan het programma. Het lijkt er op dat de makers van thema shows steeds meer op elkaar gaan letten. De muziek van Kampen hoorden we vorg jaar ook al op het veld (“Lost”), maar dat is niet erg. Iets dat mooi is horen we graag nog eens, liefst beter. Een mooie show, imponerend maar kan in de uitvoering zeker nog bijgeschaafd worden. En dat is maar goed ook want dan kan het alleen maar beter worden. Al staan ze nu al op het programma, grote kans dat dit ook de winnaar van vandaag gaat worden, dat zou een dubbelslag voor Kampen opleveren.. afwachten…

Showband Noordenveld Roden
Vanochtend vroeg werden we al gewekt door de klanken van Noordenveld. Voor acht uur waren ze bijna in mijn achtertuin aan het repeteren (Piet KM). Ook Noordenveld heeft de regengoden verzocht. Ondanks het verdreven zonnetje blijft het goud schitteren in hun uniformen. Er wordt door de Noordenvelders goed gewerkt en de afwerking en timing in het neerzetten van de formaties is goed. De hand van de “Fiezen” Hoomans en Renema is goed te herkennen in de show van de Noordenvelders. Muzikaal ontwikkeld het programma zich goed en Noordenveld heeft dit jaar een betere balans gevonden tussen fluiten en brass, complimenten daarvoor. Ook de guard is een mooie aanvulling op het geheel en nemen de muzikanten mee in hun dans. Onder de dreiging van onweer en een echte stortbui beeindigen de Róners hun show, en daar kunnen we alleen maar respect voor hebben. Sommige juryleden waren al eerder afgehaakt omdat de voice recorders waarschijnlijk niet regen bestendig waren. Nog zo’n sterk middenklasse korps !

Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden
Ongeveer vijftig muzikanten uit IJsselmuiden nemen het veld in beslag. Oranje neemt ons mee in de wereld van de klassieke muziek maar dan wel in een modern jasje. Een muzikaal imponerend begin van hun show zet het publiek direct op het puntje van hun stoel. Er wordt strak en gediciplinerrd gewerkt, zowel in beweging als in het musicieren. Jammer is dat niet alle formaties en bewegingen in overeenstemming zijn met de muziek. Het zijn vooral strakke lijnen die tot nu toe overheersen en we missen het ronde van de muziek, en de climaxen daarin. Dat, terwijl er zoveel kwaliteit op het veld loopt. Met een goede “staging” kun je dat nog meer uitbuiten. Gelukkig zitter er in het vervolg van het programma meer- en beter passende formaties. Da Bassdrummer krijgt een compliment voor zijn inzet, heerlijk om te zien hoe je kunt genieten van muziek terwijl je presteren moet. Oranje brengt een sterk muzikaal programma dat boeit, wat visueel sterker neergezet kan worden. Sterk middenklasse korps!

Jachthoornkorps Showband Urk
Het authentieke geluid verdrijft de laatste onheilspellende wolken van het NFPC. We krijgen volgens de ladyspreaker, Inge Gaasbeek, warme natuurklanken op het veld in Assen. In een uniform van de Garde Jagers brengen de Urkers hun show “Sound of Nature”. Direct beweegt het in strakke lange lijnen over het veld. Een mooi handelsmerk van Urk. Vorig jaar hebben we gevraagd of ze iets konden doen met de lange rokken, en worden we nu dan op ons wensen bediend. De rokken worden letterlijk omhoog geschoven en het vrouwelijk schoon van Urk verrast ons met een frivole dans. Hoe natuurlijk kun je een show maken ?. Na dit “wulpse” intermezzo weer een uiterst strak en gediciplineerd verder, muzikaal met een goed controle op het te zo moeilijk te bespelen jachthoorn. De slagwerk intermezzo’s zijn wel wat lang waardoor de opgebouwde spanning wat wegebt. Urk blijft een mooi korps die een mooie traditie in stand houdt. De Sound of Nature is bij hun in goede handen en het zonnetje schijnt weer in Assen.

North Frisian Percussion Corps Dokkum
De Dokkumers nemen donkere luchten mee naar het wedstrijdveld. Buienradar laat zien dat ze het niet droog gaan houden, het begint ook flink te waaien. Goed te zien aan de vlaggen van de colorguard. De geluiden uit de PC van NFPC versterken het onheilspellende weer. Toch beginnen ze aan de show over de zeven hoofzonden. Ondertussen regent het volop maar de Friezen zijn schijnbaar wel wat gewend, met wat behulp van dekens om vitale ecletronica te beschermen gaan ze opgewekt met hun show aan de slag. Mooi werk wordt verricht door de colorguard. Ondanks de natte rifles blijven ze enthousiast aan het werk. Wij hebben niets gemerkt van het slechte weer, de show van NFPC heeft ons voldoende afleiding geboden. Klasse !

Show- & Marchingband DAP Apeldoorn
Ook in de middenklasse worden we meegenomen in verschillende muziekstijlen. De Apeldoorners doen dat in hun show “Your Song”. Diverse artiesten passeren de revue. DAP is niet meer zo’n groot korps als de jaren van weleer maar het enthousiasme is er niet minder om. Ieder individueel lid staat voor zijn of haar taak en bewijzen daarmee dat een kleine groep ook op het showveld uit de voeten kan. Het geheel wordt mooi aaneen gesmeed met samples waardoor er lijn in het verhaal wordt gebracht. Ook een mooie trompet solo houd de aandacht vast. Al met al een leuke show van DAP Apeldoorn

BASISKLASSE

Drumfanfare Exempel Empel
Exempel doet voor het eerste mee aan een show-concours dus zeggen de reglementen dat je dan onderaan de ladder moet beginnen, in de basis-klasse. Zelf was de vereniging in de veronderstelling dat de Middanklasse wel een mooie start zou zijn, dat zal straks zeker blijken uit de punten, de KNMO moet hier eigenlijk wel iets op verzinnen in de toekomst. Uitzonderingen daargelaten :-). Het thema van de show is “Masquerade” maar vandaag gaat voor het eerst het masker af in de wedstrijd en bepalen ze eerst hun positie  in de competite. De Brabanders doen dit voor het eerst in 50 jaar, je voelt de spanning in hun compacte opmars. Een mooi groot ensemble, muzikaal imponerend, veel techniek, prachtig. Het eerste echte masker zien we op een meegebrachte ladder die eerst afgestoft wordt voor de solist, dé ladder naar de top-klasse?… Mooi neergezet. Leuke kleine gimmicks zoals de Phantom op de dirigeerbok. Ondertussen zijn we bij Zorro aanbeland, wij hebben het Zorro teken gemist, of was die ge-maskeerd. Jammer dat we in “Brazil” niet verrast worden door vrouwelijk schoon uit Empel maar dit werd vertolkd door twee heren, lees=minder heup beweging. Het publiek wordt zeker muzikaal enorm opgezweept. Het zou mooi zijn om iets vloeiender in de overgangen te vinden, tussen de masquerades, het moet niet te fragmentarisch worden. Ook kan de staff misschien bedenken, slimmer omgaan met attributen zoals de vaantjes, dat leidt af. Een mooi programma, we zijn benieuwd met hoeveel punten ze naar de volgende klasse brangt.

Drum- en Showband MCC Laren
We zitten ons af te vragen waar MCC eigenlijk voor staat. Hun website en facebook laten hier niets over los. Ook onder het tabje geschiedenis kunnen we niets vinden. 85 jaren gewist, 404 error. Vandaag nemen de “Gooiers” ons mee in hun rijke historie. Ze hebben veel verschillende muziek stylen in hun tijdmachine gestopt en wij zijn benieuwd hoe die er weer uit komen. Het tijdsbeeld wordt goed duidelijk gemaakt door de bijpassende decorstukken tijdig overeind te zetten. Zo belanden we in 1940 – 1950 – 1960 enz in het heden. Er wordt netjes gemusicieerd en de ruimte wordt gezocht op het veld. Enigsins storend zijn de figuranten langs het veld om de “klaroenen” te voorzien van vaantjes. Volgens ons kanb dit beter opgelost worden, slimmer. Toch een leuk idee om zo muzikaal door de historie van deze rijke vereniging te gaan. De Mondorgel Club Crescendo uit Laren (mda Albert Hindriks. die historisch onderzoek deed op de tribune) zou ons verast hebben als ze ook iets met mondorgels hadden gedaan. Maar ondanks dat, een mooie jubileum show van MCC uit Laren.

Showband Excelsior Groningen
Excelsior start slapend op het veld en en onder leiding van Ben Breukelman worden we meegenomen in een droom. Vanuit een slaapverwekkend begin ontwaakt de band en zijn we vrij vlot klaarwakker. Het thema wordt direct duidelijk gemaakt, of dromen we dit alleen maar?. Nooit geweten dat we zoveel verschillende dromen hebben. Excelsior neemt ons mee in verschillende sferen waar een nachtmerrie ook onderdeel van uit maakt. Een leuk thema, waar de Groningers zeker iets moois van kunnen maken. Een mooie uitdaging, als de wekker afgaat maken ze duidelijk wat hen beweedt. Met “Music” van John Miles sluiten ze in stijl af.. en dromen daarna fijn verder …

Drumfanfare Avanti Groningen
Een nieuwe show met een mooie boodschap met positieve inhoud. Maak wat van de dag, dat is hun boodschap, “Message to the World”. Met een mooi begin van “What about Earth”van Micheal Jackson neemt Avanti ons mee in de show. Het is direct pakkend, jammer dat er gaten vallen tussen de nummer doordat bladmnuziek gewisseld moet worden, een beetje storend. Muzikaal gezien heeft Avanti het goed voor elkaar, mooie nummers, sommige best wel lastig, Avanti komt er goed mee weg. Compliment, goed bezig, een korps waar zeker vooruitgang in zit. In het eind van de show, Let me Entertain You. Dat hebben ze zeker gedaan.

Marching-Showband Mercurius Assen
Een thuiswedstrijd voor de Assenaren. Ze laten ons genieten van het mooie Drente, nee, ze nemen ons mee naar Frankrijk, Vive la France. Een mooie maar ingetogen show. Iets meer overtuiging of misschien Franse slag kan ons meer meenemen het Franse leven in. Het programma heeft hier zeker mogelijkheden voor, maar dan is het goed om naast het zoeken naar naar mooi musiceren ook eens de uitersten van de instrumenten gezamelijk op te zoeken. Een beetje powerplay zal het zeker goed doen op de momenten waar het kan, dat doen de fransen ook. Een beproefd thema, dat door Mercurius zeker een mooie en verfrissende invulling kan krijgen

JEUGDKLASSE

Showband Jong DAP Apeldoorn
Als laatste in de jeugdklasse een optreden van de jonge Apeldoorners. Een optreden met problemen, die hopelijk opgelost gaan worden in hun programma. Het thema “Double Trouble” wordt gevisualiseerd in allrlei gimmicks, direct al vanaf het begin. De strijd om de dirigeerbok bijvoorbeeld, zo worden we nogal eens op wat onlust getracteerd. Het acteren kan allemaal wel wat overtuigender alhoewel de guard goed haar best doet om dat ingestudeerde zo sponstaan mogelijk te laten lijken. Oh ja, dat de kledingcommissie de kleding wil beschermen tegen het gras (groen/nat), dat is begrijpelijk. Maar kies dan voor iets on-opvallends, en geen “wollen picknickkleed”, dat nu de aandacht afleidt. Al met al een leuk optreden van Jong DAP, een programma met een thema waarmee ze vooruit kunnen!.

Jong Kamper Trompetterkorps
Met veel bravour komen de jong Kampers het veld op. Ze gaan vandaag op reis, City of Stars heet hun show. Muziek die de jeugd aanspreekt., en dat hoort bij een jeugdband. Over het algemeen genomen wordt er leuk gemusiceerd en ontwikkeld zich een programma met typische KTK trekjes, solo’s en powerplay. Ziet er verzorgd uit. Jong KTK, een mooi geheel en zo een mooie opstap naar de senioren. Met een geweldig dansje van de slagwerkers komt de show naar z’n hoogtepunt, waarbij de slagwerkers de show stelen. Met de brass worden tot slot de puntjes op de i gezet. De eigen supporters zijn enthousiast, maar zeker ook het overige publiek komt met een gul applause.

Jong Hosanna Harlingen
Een leuke malletband met colorguards, helemaal in de sportieve sferen, winnaars en verliezers. Het hoort er allemaal bij. Er wordt netjes gewerkt, ook door de colorguards. Ook hier is het net zoals bij de vorige deelnemer, het is zo netjes ingestudeerd dat we het jeugdige elán missen. Muziek maken en show brengen is ook vooral leuk en mag je uitstralen dat je het leuk vindt. Het is soms bijna té clean. Aan de andere kant ziet het er wel allemaal mooi en verzorgd uit, een Gimmikc die in het thema past. Een mooi applause voor de jeugd uit Harlingen.

Wie meer jeugd wil zien, op 2 juli is er een JeugdFestival in Stiens met 10 jeugdkorpsen. Meer info: www.takostu.nl

Jeugdkorps Crescendo Opende
De eerste reactie is dat het succesvolle SWJK het veld op komt, dezelfde outfit. Toch is het niet zo. De mooie- en voor de branche zo belangrijke samenwerking tussen Bicycleband Crescendo en Showband Marum is ten einde. Jammer, en zal ongetwijffeld niet aan de jeugdleden hebben gelegen. Nu dus op het veld Jeugdkorps Crescendo uit Opende. De verbintenis met de showband is er duidelijk, er staan twee fietsen op het veld. Veel beweging, goed klinkende muziek en alles netjes afgewerkt. Mooi, maar het zou wel leuk zijn om wat meer jeugdig enthousiastme mee te nemen in het programma, laat het een jeugdband blijven. Een mooi slot, met mooie solo’s op de fiets. Zoals Daniel Lohues hier in Drente zingt, Op Fietse.

Music Kids Kampen
Jeugd van 6 t/m 12 jaar uit Kampen. Dit is de kweekvijver voor het grote Kamper Trompetterkorps maar dan ook nog eerst voor het Jong KTK natuurlijk. Ze behaalden vorig jaar al een eerste prijs in de KidsKlasse tijdens het JeugdFestival in Stiens. Nu bijten ze hier in Assen de spits af in de Jeugdklasse. Al snel krijgen ze de handen op elkaar van de supporters en het aanwezige publiek. Zo’n jeugdige groep is natuurlijk altijd leuk om te zien in hun eerste pogingen om het veld te veroveren. Beetje zenuwachtig, niet altijd gelijk in beweging en daarom juist spreekt het aan. En als het dan ook nog goed klinkt met muziek die ze leuk vinden om te spelen, helemaal mooi. Goed gedaan KIDS !

Na een valse start van een derde van het KM team vanmorgen kunnen we nu ook op de website eindelijk los. Dankzij Electroworld in Assen hebben we stroom, wat toch redelijk belangrijk is. We zijn inmiddels al aan het eind van de JeugdKlasse. Gelukkig heb je voor pen en papier geen stroom nodig dus we gaan snel de gemaakte verslagen overtypen en online plaatsen.

We hebben tot nu toe leuke shows gezien van de jeugd, over het algemeen goed in balans en van goede kwaliteit. Waar de één wat laat heeft de ander het wél in huis. Ondertussen starten we met de basisklasse. We gaan nu aan het werk om de geschreven tekst zsm online te zetten. (ovb van typvouten) 🙂 In tegenover gestelde richting, nieuwste verslagen boven aan .