Vanavond aanwezig bij het jubilerende “Excelsior Putten”. Het orkest bestaat in 2019 100 jaar en organiseerde hiervoor een taptoe. En met groot succes want de tribune zat vol!

De avond werd geopend door Excelsior zelf. Met verschillende jeugdleden tussen de senioren in kwamen ze het veld op marcheren met de bekende mars Army of te Nile. Excelsior laat een show lopen vanavond aan de andere korpsen over maar laat wel een mooie versie van Musical Fantasy horen! Met nog een extra counter neemt Excelsior afscheid van het publiek.

Daarna is het tijd voor het eerste optreden van Kunst en Genoegen uit Leiden. Met de toto medley betreden ze het veld. Na de speakertekst beginnen de mannen aan de nieuwe show Rock Solid. De bekende muziek zorgt voor veel herkenning op de tribune, er wordt zelfs meegezongen. Ondanks de kleine individuele foutjes zetten de mannen uit Leiden een prima show neer!

De jeugd heeft de toekomst. En wat voor een toekomst. Jong Advendo betreed de grasmat vol overtuiging. Met hun verassende en swingende show zorgen de jongens en meisjes uit Sneek voor lachende gezichten op de tribune. Wat een goede show van deze jeugdleden!

Het volgende korps uit Leiden is aan de beurt. Amigo brengt hun show Coldplay. Zoals altijd zet amigo een zelfverzekerde show neer. Vol passie wordt er muziek gemaakt, uit volle borst wordt er gezongen en met alle energie lopen de leden hun show. Met de bekende muziek is het voor het publiek leuk deze show te bekijken.

Als laatste betreed Kunst en Genoegen voor de tweede maal het veld. Nu brengen ze de show Another Night at the Opera in Putten. Zoals we van de mannen gewend zijn staat deze show als een huis. De muziek komt binnen bij het publiek op de tribunes. De woorden “wauw”, “mooi” en “gaaf” zijn al snel te horen.

Het is tijd voor de finale. Op muziek van Amigo betreden alle korpsen het veld. Gezamenlijk wordt blijf bij mij heer gespeeld gevolg door een zeer goed uitgevoerd taptoe signaal. Na het gebruikelijke Wilhelmus neemt de speaker afscheid van het publiek. Iedere korpsen nemen een voor een afscheid en dan zit deze toch wel korte taptoe erop.

Excelsior gefeliciteerd met jullie jubileum en veel plezier in dit feest jaar voor jullie.

Miriam de Vries
Korpsmuziek