Als een van de laatste muziekevenementen is nu ook de Nationale Taptoe afgelast. Dat meldt de Klankwijzer woensdag. Het muziekspektakel zou eigenlijk plaatsvinden van 25 tot en met 27 september in Ahoy Rotterdam. De coronacrisis zorgt ervoor dat het onmogelijk wordt om de Taptoe te organiseren.

Gek genoeg valt er op de website van de Nationale Taptoe nog niks te lezen over de afgelasting (althans woensdag rond 13.00 uur). Ook is het nu nog mogelijk om kaarten te kopen voor de voorstellingen. Op de website vanhttps://nationaletaptoe.nl Klankwijzer wordt echter bevestigd dat er een streep door het evenement in 2020 gaat. Vrijwel alle andere Taptoes in binnen- en buitenland waren al afgelast. Zo zijn er dit jaar geen Taptoes in Edinburgh en Basel.

Zeker tot 1 september zijn grote evenementen niet toegestaan. Het is te verwachten dat ook na die tijd nog maatregelen nodig zijn. Het Ministerie van Defensie heeft echter besloten om geen militaire korpsen voor de Taptoe beschikbaar te stellen. Ook vindt het ministerie het als primaire opdrachtgever van de Taptoe onwenselijk om een evenement te organiseren. Ze willen deelnemers en publiek niet blootstellen aan mogelijke risico’s.

Dit jaar zou de Taptoe in het teken hebben gestaan van 75 jaar vrijheid. Onder andere de Marinierskapel, de Luchtmachtkapel, de Johan Willem Frisokapel en de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers zouden meedoen.

De organisatie richt zich nu op een Taptoe in 2021. Die zou plaatsvinden van 1 tot en met 3 oktober. Het is niet bekend wat er gebeurt met mensen die al een kaart voor het evenement hadden gekocht.