Home Evenementen NK Mars en Show voor jeugdkorpsen op zaterdag 25 juni 2022

NK Mars en Show voor jeugdkorpsen op zaterdag 25 juni 2022

750
0

Op zaterdag 25 juni 2022 zal het NK Mars en Show voor jeugdkorpsen weer gaan plaatsvinden. Dit jaar zal het evenement gehouden worden op het terrein van FC Dordrecht in Dordrecht. Het NK Mars en Show voor jeugdkorpsen wordt georganiseerd door de Doelgroep Show, Mars en Percussie (SMP) van de KNMO volgens de reglementen van de KNMO.

Na een grootse start in 2019 werd het vervolg van dit evenement gestoord door de uitbraak van Covid-19. Nu de maatregelen met betrekking tot dit virus zijn versoepeld is het tijd om ons te gaan richten op een nieuwe editie van dit evenement voor de jeugd.

Het NK Mars en Show wil de jeugdkorpsen een podium bieden om zich te kunnen presenteren op een evenement speciaal voor en door jeugd op een mooie locatie en voor veel publiek. Dit evenement biedt deze gelegenheid aan alle jeugdkorpsen in Nederland ongeacht hun niveau omdat de filosofie van dit jeugdevenement is dat meedoen belangrijker is dan winnen.

Natuurlijk is en blijft het een NK waarbij de deelnemer met de hoogste score zich Nederlands kampioen mag noemen in een discipline, maar deelname levert altijd een jurybeoordeling op waarmee de deelnemer zich verder kan ontwikkelen. Ook het kijken naar en contact leggen met andere deelnemers is erg leerzaam en vooral leuk.

Hierdoor is het NK Mars en Show voor jeugd een evenement dat van alle deelnemers winnaars maakt.

Naast jeugdkorpsen die kunnen deelnemen in de Juniorklasse (maximum leeftijd 17 jaar) roept de SMP ook verenigingen op die kunnen deelnemen in de Kidsklasse (maximum leeftijd 12 jaar).

Ondanks versoepelingen blijft Covid-19 de Doelgroep SMP toch parten spelen.

Helaas kan, doordat de sportcompetities langer doorlopen om wedstrijden in te halen en de competitie geheel uit te spelen, geen gebruik gemaakt worden van het landelijk centraal gelegen Huizen. Gelukkig is er een goede mogelijk gevonden om het NK te kunnen organiseren op het terrein van FC Dordrecht in Dordrecht.

Natuurlijk is Dordrecht minder centraal dan Huizen maar alle faciliteiten zijn aanwezig om het evenement tot een groot succes te kunnen maken en het terrein is beschikbaar.

Vanaf 2023 hoopt de doelgroep weer gebruik te kunnen maken van de locatie in Huizen voor het NK Show en Mars voor jeugdkorpsen.

De Doelgroep SMP hoopt dat veel jeugd- en kids korpsen zullen gaan deelnemen en met elkaar een mooie dag zullen hebben.

Informatie over inschrijvingen en andere gegevens volgt spoedig via de website en andere kanalen waarbij op voorhand al vermeld kan worden dat als tegemoetkoming in reiskosten de kosten van inschrijving voor dit jaar verlaagd zijn.