Zaterdag 29 juni 2019. Die dag ontmoeten minimaal 12 jeugdkorpsen elkaar op het sportcomplex Wolfskamer in Huizen om hun kwaliteiten te showen aan publiek en jury. Deze jury zal uiteindelijk bepalen wie zich aan het eind van de dag Nederlands Kampioen Mars of Show 2019 mag noemen. Ja inderdaad het gaat om een officieel Nederlands Kampioenschap georganiseerd door en onder de vlag van de KNMO.

In willekeurige volgorde nemen aan dit NK deel Jong Jubal Dordrecht, Jong Advendo Sneek, Jong K&G uit Leiden, Jong Juliana Amersfoort, Junioren DVS Katwijk, Jong Pasveer Leeuwarden, Jeugdband Adest Musica uit Sassenheim, Jeugdkorps Showband Urk uit Urk, Jong Floraband Rijnsburg en de Jeugd Rijnmond Band Schiedam met twee deelnemende groepen.

Voor de marswedstrijd leggen de jeugdverenigingen allemaal hetzelfde parcours af, waarbij door de jury niet alleen gelet zal worden op het muzikale gedeelte maar ook het marcheren zelf.

De jeugdverenigingen die deelnemen aan het onderdeel show zijn minimaal 6 minuten te bewonderen. En binnen die tijd hebben zij een vrije keuze zowel qua muzikaal programma alsook de showfiguraties zelf.

Op zaterdag 29 juni zullen de jeugdige deelnemers laten zien en horen dat voor geen kleintje vervaard zijn en een grote toekomst hebben in de wereld van de mars en show.

De komende weken zullen wij de deelnemende jeugdverenigingen nader aan u voorstellen, maar wacht u vooral niet met het reserveren van 29 juni in uw agenda want u wilt dit spektakel vast niet missen.