Home Evenementen Nieuwe onderdelen ViJoS zorgen voor enorme boost in ledenaantal

Nieuwe onderdelen ViJoS zorgen voor enorme boost in ledenaantal

907
0

De Bussumse muziekvereniging ViJoS heeft een nieuwe band gecreëerd en dat blijkt een goede zet. Maar liefst 30 enthousiaste leden hebben zich aangemeld bij de vereniging en spelen nu bij ViJoS Plus. Deze groei is vandaag de dag uitzonderlijk binnen een muziekvereniging.

Meer ViJoS
ViJoS Plus bestaat uit oud-leden en andere muzikanten die graag op een ongedwongen manier muziek maken met elkaar. De band neemt het wel degelijk serieus, maar lekker muziek maken staat voorop. Uiteraard staat, zoals het hoort bij ViJoS, ook bij ViJoS Plus gezelligheid hoog in het vaandel. Iedereen met een vergelijkbare instelling en enige muzikale achtergrond is meer dan welkom – hoe meer zielen, hoe meer vreugd! ViJoS Plus repeteert elke woensdag om 20.00 uur in de ViJoS-studio op Ceintuurbaan 45.
ViJoS is erg trots op dit nieuwe onderdeel en de enorme groei in het aantal leden. Vroeger telde de vereniging maar liefst 60 man bij alleen al de Showband, tegenwoordig beter bekend als Show- & Marchingband ViJoS. Helaas is het verenigingsleven tegenwoordig minder populair en merkte ViJoS een enorme afname in het aantal leden. Er was zelfs een moment dat de totale vereniging, Show- en Marchingband ViJoS en Jong ViJoS, maar uit 60 leden bestond. De enorme groei die ViJoS nu meemaakt in een korte tijd is uitzonderlijk voor een muziekvereniging. ViJoS is dan ook meer dan trots!

Oud-leden
Naar aanleiding van het 60-jarig jubileum van ViJoS nodigde de vereniging haar oud-leden uit om mee te spelen tijdens het jubileumconcert afgelopen maart in Spant. Dat leidde tot veel enthousiasme en 35 extra muzikanten op het podium. Eenmaal terug bij ViJoS begon het bij hen toch weer te kriebelen. ViJoS raakte geïnspireerd door hun enthousiasme en betrok de oud-leden bij het ontwikkelen van een nieuw onderdeel: ViJoS Plus. Na twee repetities is het al duidelijk dat dit een goede zet is geweest en is het enthousiasme van de nieuwe leden niet te stoppen. Het jubileumseizoen was al een enorm succes en het wordt nog beter nu de vereniging is verrijkt met 30 leden.

Ook groei voor jeugd
Niet alleen bij de ‘oude garde’ is het enthousiasme voor ViJoS en muziek aanwezig. Ook bij de jeugd merkt ViJoS een groei in de aanwas. Jong ViJoS heeft er weer gemotiveerde beginners bij en daarnaast is de vereniging ook weer van start gegaan met Kidsclub ViJoS. Tijdens deze lessen op zaterdag om 10.00 uur kunnen kinderen van 4 t/m 6 jaar spelenderwijs muziek leren maken met leeftijdsgenootjes. Kidsclub ViJoS draagt bij aan de ontwikkeling van kleuters door over muziek te leren en natuurlijk muziek te maken. Bij zowel Kidsclub ViJoS als ViJoS Plus kunnen geïnteresseerden zich inschrijven en/of komen kijken.

2 juni: jubileumtaptoe
Het succesvolle jubileumseizoen van ViJoS wordt op zaterdag 2 juni afgesloten met een bijzondere taptoe bij voetbalclub SDO. De trotse muziekvereniging geeft een unieke draai aan een taptoe zoals men normaliter gewend is. Deze gratis jubileumtaptoe is namelijk in de vorm van een kijk-, luister- en eetfestijn. Onder het genot van een lekker hapje, een drankje en veel gezelligheid kan men genieten van de optredens van verschillende jeugd- en showkorpsen zoals Advendo Sneek en Show & Marchingband (Jong) Juliana. Uiteraard treden ook Show- & Marchingband ViJoS en Jong ViJoS op tijdens hun jubileumfestijn.