Met de nodige trots presenteert Showband KDO Groessen haar nieuwe instructieteam. Na een selectieprocedure van enkele maanden heeft KDO niet één, maar twee nieuwe dirigenten aangetrokken, namelijk Ferdi van Maanen en Eric Westerink. Zij nemen het stokje over van Rob Gerritsen die, in de jaren dat hij KDO-dirigent was, de band een mooie stap vooruit heeft laten maken.

Algeheel muzikaal leider en dirigent wordt Ferdi van Maanen. Van Maanen is een energieke, creatieve geest die lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Van Maanen begeeft zich graag buiten de geëigende kaders en dat uit zich in een grote diversiteit in muziek- en showstijlen. Hij heeft zich de afgelopen jaren doorontwikkeld als dirigent, maar ook als choreograaf en showinstructeur. Door deze combinatie van competenties weet hij goed wat een showkorps nodig heeft. Door zijn enthousiasme en energie weet Ferdi van Maanen muziekkorpsen enorm te motiveren. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd heeft hij al veel ervaring opgedaan als dirigent en showinstructeur bij onder andere het Kamper Trompetter Korps (KTK), Showkorps O&V Nuenen, Jong Holland Zwijndrecht en ook bij Excelsior Renkum, waarmee hij in 2018 nationaal kampioen bij het ODSC werd. Behalve algeheel muzikaal leider en dirigent, wordt Van Maanen bij Showband KDO ook de march & showinstructeur.

Het dirigententeam wordt gecompleteerd door Eric Westerink. Westerink gaat aan de slag als co-dirigent en coach ademhaling, klank en techniek. Hij zal, in afwisseling met Ferdi van Maanen, de muziekrepetities verzorgen waarbij het accent bij hem dus zal liggen op klankvorming en techniek. Hij heeft zijn opleiding tot beroepsmusicus gevolgd aan het conservatorium in Rotterdam op trombone en tenortuba. Vervolgens heeft hij zijn studie in London vervolgt aan The Guildhallschool of Music en Drama. Westerink is fulltime met muziek bezig. Naast directie en docent was hij uitvoerend muzikant in o.a. het Radio Filharmonisch Orkest en het Metropole Orkest en momenteel nog bij diverse symfonieorkesten en de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers. Daarnaast treedt Westerink veelvuldig op als solist op trombone en voelt zich thuis in diverse muziekstijlen. Westerink is een zeer ervaren dirigent en coach klank en techniek. Hij heeft muzikaal leiding gegeven aan showbands als KTK, March & Showband Rheden en Jubal Zwolle, maar ook aan verschillende klassieke ensembles, big bands etc. Met Eric Westerink heeft KDO een echte topper in huis gehaald.

Ferdi van Maanen en Eric Westerink kennen elkaar al jaren en zij hebben eerder samen gewerkt bij KTK. Zij zijn complementair aan elkaar en hebben erg veel zin om een flinke bijdrage te leveren aan de ambitie van Showband KDO om een veelgevraagde showband te blijven, en het niveau nog verder te verhogen. De leden van Showband KDO zijn na de eerste repetities laaiend enthousiast over beide heren. Ferdi van Maanen en Eric Westerink passen goed bij KDO want behalve hun bevlogenheid en vakkundigheid zijn het mensen met niet alleen hart voor muziek, maar ook voor mensen.

Samen met de vorig jaar al aangetrokken slagwerkinstructeur Mike Nusselder is het instructieteam van Showband KDO nu weer compleet. KDO is erg blij met deze bezetting en heeft veel vertrouwen in een mooie en succesvolle toekomst!