BEMMEL – De muziekkorpsen ESKA Bemmel en St. Sebastianus Gendt treffen elkaar tijdens de intocht van de BOL Junior Avond 4-daagse in Bemmel. Erg leuk voor de wandelaars die eindstreep overgedragen worden met opzwepende marsmuziek. Maar ook voor de muzikanten zelf, die als goede Lingewaardse buren gebroederlijk met elkaar omgaan.

Verbinding

ESKA Bemmel staat sinds 2019 onder leiding van tamboer-maître Petra Wagener. Waarbij Rick Basten al sinds 2011 het vertrouwde gezicht is van St. Sebastianus Gendt. De nieuwe tamboer-maître van Jong Sebastianus, Ian van der Horst, kreeg het “vak” geleerd van Rick Basten. Na nog wat kleine “tips en tools” uit huiselijke kringen (reserve maître van ESKA) was daar het eerste optreden voor Ian. Alles gecheckt, behalve een gepoetste tamboer-maître stok. Het geheim van de maître van ESKA werd gedeeld met de nieuwe maître van Jong Sebastianus. Het geeft een goed gevoel om tips, trucs en ervaringen uit te wisselen. Muziek verbindt.

Intocht

De intocht van De BOL Junior Avond 4-daagse onder begeleiding van Show&Machingband Sebastianus, Jong Sebastianus en ESKA was door de gezamenlijke inzet dan ook weer een daverend succes.

Ook het plezier van samen muziek maken ervaren? Ga mee naar diverse optredens in binnen en buitenland. ESKA gaat bijv. naar diverse Taptoes, zoals in Mijdrecht, Ter Aar en Bemmel. En Sebastianus heeft o.a. het Europees Schutterstreffen Deinze (B), Streetparade Basel Tattoo (CH), Taptoes Dordrecht en Oosterbeek op het programma.

Meer info op www.eska.nl en www.sebastianus.nl

ESKA Bemmel
Algemene informatie ESKA Bemmel BEMMEL – Drumfanfare ESKA uit Bemmel bestaat sinds 1958 en is een muziekvereniging voor jong en oud. ESKA neemt regelmatig deel aan optochten en showoptredens en organiseert tevens haar eigen taptoe: Aalbers-Taptoe Bemmel op het gazon voor Kasteel de Kinkelenburg, in combinatie met Streetparade Bemmel. In 2018 voor de 45e keer! Zelf neemt ESKA ook deel aan optredens zoals taptoes, middagshows, streetparades, optochten, bloemencorso’s en festivals in zowel binnen- als buitenland. De Drumfanfare kent een zeer uiteenlopende bezetting, het instrumentarium is als volgt: snaredrum, bassdrum, percussie, cymbals, cornet, trompet, hoorn, euphonium, trombone, saxofoon, dwarsfluit en sousafoon. ESKA is een actieve vereniging met veel jeugdige leden. De muziekopleiding wordt in samenwerking door professionele docenten verzorgd. Aan de hand van een beproefde opleidingsmethode worden leerlingen begeleid door persoonlijke instructie vanaf het begin tot aan het punt waarop men een diploma kan halen en meedoen met het korps. Daarbij is ook ruimte voor samenspel. Naast het unieke gala-uniform beschikt ESKA ook over diverse thema-outfits zoals een Kozakken, Sultan en Musketier. Met name voor themafeesten in België en Frankrijk wordt hier regelmatig naar gevraagd. Kijk voor meer informatie op de website https://www.eska.nl