Afgelopen zaterdag, tijdens het bondsconcours in Schiedam, heeft Mercurius Marching-/Showband Assen voor het eerst meegedaan met het mars concours. En gelijk met groot succes. 

Op 3 november deed Mercurius voor het eerste in haar bestaan mee aan een marsconcours. Omdat dit de eerste keer was, werd uiteraard gestart in de vierde divisie.
Onbevangen en toch zeker wat gespannen marcheerde de band uit Assen rond 10.00 het veld op om na het woord van de spreekster het ingestudeerde patroon te starten met de mars ‘United we stand’ (Matthijs Kruik). Na hun optreden werden ze, totaal onverwacht, door de jury beloond met 90.5 punten, promotie en onderscheiding.

Na deze prijsuitreiking van de divisies 2 t/m 4, konden de leden genieten van de korpsen en drumbands uit de eerste divisie. Toen op het einde van de dag bleek dat Mercurius met de 90.5 punten, het hoogste van de dag was geworden, en de wisselbeker mee naar Assen ging, was het feest compleet. De twee jongste leden mochten deze beker in ontvangst nemen en zo sympathiek als Drumfanfare Oranje IJsselmuiden is, nam deze ze mee in een ere-rondje.

Opmars
De Mercurius Marching- Showband is de laatste jaren bezig met een opmars. Voorheen deed de band nooit mee aan concoursen, maar daar is de laatste jaren verandering in gekomen. Om de leden een uitdaging te geven, heeft Mercurius de afgelopen jaren deelgenomen aan de Open Nederlandse showkorpsen kampioenschappen (ODSC) in Assen. In 2017 is de band met de show ‘Vive La France’ zelfs tijdens dit evenement gepromoveerd naar de middenklasse.

Ook internationaal doet  Mercurius regelmatig mee aan dergelijke wedstrijden. Bij de open Europese kampioenschappen in Rastede (Dld) in 2017 behaalde de band een mooie derde plaats en een vierde plaats in het overall show klassement. Dit jaar, in het Duitse Bösel, pakte Mercurius op het onderdeel show de eerste plaats plus de eerste prijs voor de straatparade.

Disney Favorites
Ondertussen timmert de band als weer hard aan de weg met hun nieuwe show ‘Disney Favorites’, waarbij men het publiek laat genieten van hedendaagse en de klassieke disneymuziek. Verder zijn de plannen ingezet om volgend jaar weer op het ODSC te verschijnen. Genoeg reden om Mercurius in de gaten te houden.