Afgelopen weekend was ik uitgenodigd bij een concert van March & Showband Rheden in het lokale zalencentrum Partycentrum Ons Huus in Rheden. Als thema is gekozen voor een avondje uit in het theater “The Line up Concert”. Gekozen is voor een afwisselend programma met het Theaterkoor Music for All uit Dieren. Muziek en zang samen in een theater concert een prima en leuke combinatie. 

De vereniging zit middenin de sollicitaties voor een nieuwe dirigent maar staat vanavond onder leiding van Roeland Cleijne. De spits wordt afgebeten door de leden van Jong Rheden met een 4 tal leuke stukjes ondersteund door aantal leden van de seniorenband konden ze aan het publiek prima laten horen dat ze al flink op weg zijn op hun instrument. Helaas is het niet meer mogelijk om zelfstandig op te treden maar met wat ondersteuning gaat dat prima. Het orkest verzorgt afwisselend door het koor een mooi muzikaal programma waar mij opvalt dat er bijzonder goed ingetogen en enthousiast gemusiceerd is, wat de kwaliteit van het orkest zeker ten goede komt. Mooie marsen worden natuurlijk ook niet vergeten en staan in het programma.

Als slot wordt de showmuziek gespeeld The Line up, een muzikaal avond uit in het theater met muziek uit diverse broadway musicals. In de zomermaanden zal de band deze muziek compleet met choreografie presenteren op diverse evenementen in het land. March & Showband Rheden wilde met dit lokale concert ook haar sponsoren en donateurs bedanken voor de ondersteuning. Ik heb genoten van een fijn muzikaal concert. Hartelijk dank voor de uitnodiging.
John van Alebeek
Foto’s: Wouter Rijnbende