Het was zaterdag 24 februari een bijzondere dag voor het Kamper Trompetter Korps. De slagwerksectie reisde af naar Almere om hun show “Overcome” te presenteren aan jury en publiek tijdens de Indoor Percussion wedstrijden. Het publiek reageerde erg enthousiast op onze optredens. Ook de jury was onder de indruk van het debuut van deze slagwerkgroep. Met een score van 72.90 bleek dat wij ons als nieuwkomer in deze competitie goed staande kunnen houden.

De competitie van Colorguard Nederland is uniek in Europa. Een combinatie van muziek, dans en theatrale elementen wordt in competitieverband bejureerd terwijl deelnemers een show van ongeveer zes minuten uitvoeren. Dit zogeheten ‘Indoor Percussion’ is uit Amerika overgewaaid en wint ook in Nederland aan populariteit.

OVERCOME

Onze showproductie “Overcome” gaat over samen ergens de schouders onder zetten. Want soms valt het allemaal niet mee in het leven. Soms zit je bij de pakken neer. Maar ook dan is er altijd wel iemand die je kan helpen! Samen kom je er altijd uit, je mag nooit opgeven. In de showproductie “Overcome” wordt dit allemaal uitgebeeld met muziek, showfiguraties en theater. Met drie verrijdbare, prachtige schermen wordt de toon van het geheel gezet. Een klassiek muziekstuk als “Minuano” wordt afgewisseld met het bekende “You’ll never walk alone”.

Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat was iedereen druk in de weer. Uiteraard niet alleen de muzikanten, maar ook ons zeer gewaardeerde vervoersteam. Wat moeten we zonder hen? Ten slotte hebben we naast de enorme schermen ook keyboards, versterkers, en melodisch slagwerk om mee te nemen. En die hadden we liefst twee keer nodig. Want zowel ‘s ochtends als ‘s avonds moest er worden opgetreden.

LEERZAME DAG VOOR HET KTK INDOOR PERCUSSION ENSEMBLE

Beide optredens werden bejureerd door een vakkundige en ervaren jury. ‘s Ochtends werd duidelijk dat wij met een score van 70.30 goed kunnen aansluiten bij het internationale deelnemersveld. Onze tegenstanders hadden ook stuk voor stuk indrukwekkende shows, dus wij zijn zeker tevreden met deze score. Helemaal omdat wij ‘s avonds hebben laten zien dat wij op korte termijn kunnen groeien. De avondshow werd namelijk beloond met een score van 72.30 waardoor het gat met onze tegenstanders nog kleiner werd.

En ook tussen deze optredens was er weinig tijd om even uit te rusten. Wij kregen namelijk de kans om in de middag met het zogenaamde Elite Event mee te doen. Wij mochten repeteren onder leiding van ervaren Amerikaanse juryleden. Ook zij waren erg enthousiast over “Overcome”. Wij mochten veel tips in ontvangst nemen en hadden een interessante repetitie samen. Erg leerzaam!

OP NAAR DE FINALE

Uiteraard gaan we naast groei op de korte termijn ook voor groei op de lange termijn. Het seizoen is namelijk nog lang niet voorbij! Op 10 maart zullen wij aanwezig zijn op Contest Leeuwarden. En ten slotte zullen wij onze opwachting maken in Eindhoven. Hier zal op 24 maart de grote finale zijn, waarin alle deelnemers nog een keer hun beste kunnen laten zien. Wij zullen de komende tijd dus nog flink aan de slag gaan om van “Overcome” een nog mooiere show te maken! Onze huisfotograaf Fotografiecor.nl was ook aanwezig in Almere en heeft schitterende foto’s geschoten van ons optreden.

Kamper Trompetter Korps
Het Kamper Trompetter Korps is een bijzonder populaire, bruisende showband. Als ambassadeurs van de stad Kampen reizen ze heel Europa door. De unieke uniformering en eigentijdse muziekstijl maken elk optreden tot een belevenis. Kenmerkend voor de eigen stijl is de goed in het gehoor liggende muziek die met een enorme drive en energie wordt gebracht. Het Kamper Trompetter Korps hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar optredens. Om kwaliteit in de toekomst te continueren en verder uit te bouwen kunnen kinderen vanaf 6 jaar gratis muziekonderwijs bij het Kamper Trompetter Korps volgen. Inmiddels zijn ongeveer 100 kinderen van 16 jaar en jonger in opleiding! De shows die het Kamper Trompetter Korps laat zien worden in eigen beheer ontwikkeld en het merendeel van de muziek is speciaal voor deze showband gearrangeerd. Het Kamper Trompetter Korps heeft de laatste jaren meerdere Europese, Open en Nederlandse titels bijgeschreven en bevestigd hiermee opnieuw haar status. Betrokkenheid, verantwoordelijkheid en motivatie, zijn gedeelde waarden binnen onze vereniging. Het gevolg is dat we het beste uit onszelf willen halen om het meeste plezier te beleven en de maximale voldoening ervaren Elk optreden is voor ons dan ook een nieuwe uitdaging die we met veel plezier aangaan. Het Kamper Trompetter Korps, een gepassioneerde showband die een blijvende indruk achterlaat. Wij zijn het Kamper Trompetter Korps!