Op zaterdag 10 juni jl. vond op het hoofdveld van voetbalvereniging Achilles 1894 in Assen de 19e editie van de Open Dutch Showcorps Championships (ODSC) plaats.  Tijdens deze editie werd Sneek vertegenwoordigd door de MusicKids en Jong Advendo.  Samen goed voor 115 muzikanten gekleed in de bekende Advendo kleuren zwart-wit. Jong Advendo wist met hun show Better World in de middenklasse een fraaie 3e plaats te behalen.  Door het goede presteren van Jong Advendo in de middenklasse van dit kampioenschap mocht het ‘s avonds meedoen aan de ‘Finals’. Het talentvolle Jong Advendo met een gemiddele leeftijd van 13,7 jaar ging de strijd aan met 5 zeer ervaren senioren korpsen.  De inspanning werd uiteindelijk beloond met een 6e plaats. De titel ging uiteindelijk  naar de Rijmondband uit Schiedam. Hun fraaie show La Balle Rouge werd beloond met het hoogste punten aantal van die dag en zij mogen zich terecht een jaar lang Overall Open Dutch Showcorps Kampioen 2017 noemen.

De in grote aantallen meegereisde Advendo supporters zagen het opleidingskorps van Jong Advendo, de Musickids om 09.30 uur als eerste korps van die dag het concours openen.  1x in de vier jaar schrijft Advendo deze zeer jong groep in om deze groep te laten ruiken aan wat het inhoud om deel te nemen aan een wedstrijd. De Musickids wisten met hun kort geleden ingestudeerde show de harten te stelen van ouders, instructie en aanwezig publiek. Met een vierde plaats en de daarbij behorende medaille om hun nek reisden onze MusicKids met trots terug naar Sneek. Jong Advendo begint in vorm te raken voor het aankomende WMC.  Instructie, jury en publiek hebben gisteren de tot op heden best uitgevoerde show van Jong Advendo gezien.  Met zeer hoge score op muzikale uitvoering en een uitmuntende guard. Een groot applaus daalde dan ook terecht over hen heen.

Het vizier van Jong Advendo staat nu gericht op de in ieders agenda rood omcircelde datum nl. zondag 23 juli 2017. Daar zal Jong Advendo gaan proberen hun in 2013 behaalde WMC titel in de Marsparade in de First Division succesvol te verdedigen en met hun thema show Better World hopen zij op het juiste moment te pieken om vervolgens met een prachtig resultaat terug te reizen naar Sneek.